Så kom dagen. Efter længere tids hårdt arbejde slog Fredericia Brewpub døren op mandag klokken 11:00 i Gothersgade 51, som er blevet totaltrenoveret og nu danner rammerne om Fredericias nye, hyggelige bryghus, hvor de første skål er blevet udråbt.

Atmosfæren var hyggelig, da Fredericia Brewpub åbnede. Dorthe stod bag baren, mens Alex var omme bagved og havde et ærinde. De første øl blev tappet og der blev udbragt et skål for Fredericia Brewpub.

Fredericia AVISEN har undervejs i forbindelse med istandsættelsen af det nye bryghus været forbi og tale med den ene indehaver, Alex Bach Kristensen, der dengang fortalte, at målet var at åbne i dag. Han ville ikke helt garantere det, men i dag kunne parret Alex Bach Kristensen og Dorthe Brejndahl række armene i vejret og sige: “We did it.”

Dorthe var klar bag baren til at tale med kunder. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Derfor var Dorthe også ét stort smil, da Fredericia AVISEN lagde vejen forbi i forbindelse med åbningen.

“Det er fantastisk. Det har været en rejse fra, da Alex og jeg besluttede os for, at vi ville gøre det. Den ene beslutning tog den anden. Vi har været heldige i forbindelse med vores crowdfunding, og vi har fået en fantastisk hjælp af frivillige. Det sætter vi virkelig meget pris på,” siger Dorthe.

Hyggelige omgivelser hos Fredericia Brewpub. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Især er Dorthe tilfreds med indretningen, der er indbydende til et glas godt øl.

“Jeg er glad for, at det ser ud som det gør. Det ser hyggeligt ud, og det håber vi også, at vores kunder synes,” forklarer hun.

Hvad forventer I jer af Fredericia Brewpub?

“Det er meget svært at sige, da vi ikke helt ved, hvordan Fredericia tager mod øl som man ikke kender, men vi må se. Vi håber og tror, at det bliver et hit,” siger Dorthe.

Den første øl er blevet tappet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Især er der en målgruppe i Fredericia, der vil komme til at nyde godt af Fredericia Brewpub. Danske ølentusiasters lokalafdeling i Fredericia er stor, og de har allerede talt sammen.

“Jeg er sikker på, at de kommer herned og bakker op om os,” smiler Dorthe.

I forbindelse med renoveringen af bygningen, hvor Fredericia Brewpub ligger, var der tvivl om det hele blev klar til åbningsdagen, men alt pånær én ting er kommet på plads.

“Vi mangler lige bryggeriet, som måske kommer senere i dag. Ellers er det kun småting som lidt flere øl på hylderne der mangler,” siger Dorthe.

Indtil videre er det kun Alex, der er ansat hos Fredericia Brewpub. Resten af mandskabet, som herren på billedet, er frivillige. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Det har krævet hårdt slid at nå til, hvor bryghuset er i dag. Alex har knoklet hver dag for at gøre det klar, mens Dorthe har hjulpet til, når tiden har været der. Og det var med målet for øje at åbne præcis d. 31. oktober.

“Det er ølentusiasternes j-dag, så det er helt naturligt, at vi ville have åbent i dag, da det virkelig er vores publikums helt store dag,” slutter Dorthe.

Skål og tillykke til Alex og Dorthe med det nye bryghus.

https://www.facebook.com/menyfredericia/

Skriv en kommentar