Det er ikke første gang, at Fredericia Kommune modtager fornemt besøg fra udlandet. Men det er første gang, at kommunen har besøg af en minister fra Singapore.

Singapores seniorminister for Healt and Manpower, Dr. Amy Khor, er meget interesseret i, hvordan Fredericia arbejder med hverdagsrehabilitering. Tankerne bag Længst Muligt I Eget Liv vil seniorministeren gerne overføre til sundhedsvæsnet i Singapore.

”Vi er i Danmark for se eksempler på best practice, som vi kan overføre til vores egen hverdag i Singapore. Vi vil gerne give vores seniorer mulighed for at bevare livskvaliteten ved at forblive aktive og tage vare på dem selv så længe som muligt. Og det kan vi lære meget af her i Fredericia”, sagde Dr. Amy Khor efter borgmester Jacob Bjerregaards velkomst til Fredericia.

Seniorministeren og resten af delegationen fik torsdag formiddag et grundigt indblik i Længst Muligt I Eget Liv og hele tankegangen bag hverdagsrehabiliteringen. Besøget i Fredericia sluttes af med et besøg og en guidet tur på Hannerup Rehabilitering og Genoptræningscenter senere på eftermiddagen.

Delegationen fra Singapore bestod af repræsentanter for Sundhedsministeriet, St. Andrew’s Community Hospital, Thy Hwa Kwan Moral Charities, TOUCH Community Services, Tsao Foundation, Agency for Integrated Care og MOH Holdings Pte Ltd.

I eftermiddag tager delegationen tilbage til København, hvor de skal besøge Plejehjemmet Lotte, inden de rejser tilbage til Singapore.

På billedet øverst ses Seniorministeren i samtale med 1. viceborgmester Susanne Eilersen og borgmester Jacob Bjerregaard.

(Foto: Fredericia Kommune )