Shubberne, der består af to de vaskeægte Shu-bi-dua Claus Asmussen og Willy Pedersen, gæster spillestedet AHA i Fredericia på lørdag.

Shubberne blev stiftet tilbage i 2015, og består af Claus Asmussen, Willy Pedersen, Karsten Lagermann, John Sørensen og Rasmus Grosell. Det skete efter, at Claus Asmussen selv havde holdt en pause på ti år efter, at han stoppede i Shu-Bi-Dua i 2005.

– Vi spillede i 30 år, og så ville jeg holde ti års pause. Jeg fik lyst til at kigge på numrene igen, og der vidste jeg meget om det, da jeg havde været med til at producere dem. Vi samlede et orkester med John, Lagermann, Willy og Rasmus. Vi spiller de numre fra de bedste Shu-Bi-Dua pladerne, og der er plade tre til ti kernen i det vi spiller. Vi var langsomme om at lave det, og det vil jeg genskabe. Vi følger de gamle arrangementer, fordi når vi siger vi kommer ud, så skal folk vide, at det er Shu-Bi-Dua de får, siger Asmussen.

Efter en speciel periode for kulturlivet med nedlukninger er der nu for alvor gang i den igen. 

– Det er skønt, og jeg synes, at starten her har været med til at understrege, at vi har manglet kultur i årevis. Publikum havde vænnet sig til at være hjemme, men det er vendt nu, siger Claus Asmussen og oplyser, at Shubberne har været ude at spille omkring 12 gange siden genåbningen.

På det generelle plan fortæller Claus Asmussen, at han oplever en stor glæde ved at være ude at spille, og det skyldes ikke mindst publikum.

– Folk kan godt lide det. Det er sket mere end en gang at en fra publikum kommer hen og siger tak for en god aften med tårer i øjnene. Det bekræfter mig i, at det er godt vi spiller stadigvæk. Jeg synes faktisk, at der kommer bemærkelsesværdigt mange yngre, og der er også børn, der kan sangene, siger Claus Asmussen.

Claus nævner selv alderen, og med en alder på 70 år, holder han formentlig ikke til selv at spille mange år endnu.

– Det kommer an på helbredet. Lysten vil altid være der. Jeg har det ret godt, så  så længe jeg kan vil jeg spille, men i forhold til andre bands kan vi ikke spille så meget. Det bliver til tre-fire gange i måneden, når der er flest, fortæller Claus Asmussen.

Aktuelt er det ikke sæson for udendørskoncerter, men der er også forskel på, hvor man spiller indendørs.

– Jeg kan godt lide stederne ikke er for store. Er det 4-500 mennesker kan man have god kontakt med dem og at det ikke går op i kun at hoppe og synge. Er det sådanne steder kan vi gøre det indlevende. Er det udendørs er vi mere kontante.  Man skal angribe det lidt forskelligt alt efter hvor man skal spille, siger Claus Asmussen.

AHA er netop et af de steder, som Claus Asmussen hentyder til, da det ikke er et meget stort spillested.

– Det gør, at det kan blive lidt mere personligt, og man kan fortælle lidt ud fra hvad man hører af kommentarer blandt tilskuerne. Det kan jeg godt lide. Man kan forvente, at koncerten bliver som en slags tilbage til Shu-bi-dua, slutter Claus Asmussen.

Shubberne går på scenen lørdag klokken 22:30 på AHA, og billetter kan købes ved at klikke her. Med Claus Asmussens fortælling taget i betragtning kan man forvente at høre klassiske numre som Hvalborg, Costa Kalundborg