Efter kæmpesucceserne ”Disneys ALADDIN – The Musical” og ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” er Fredericia Teater klar til at præsentere et nyt stort musical-projekt, som får premiere næste efterår.

Det bliver en Shu-bi-dua-musical, hvor selveste Michael Bundesen er med på sidelinjen. Det skriver EB.dk

SHU-BI-DUA – THE MUSICAL bliver en ny original musical baseret på numre fra Shu-bi-duas bagkatalog. Når Fredericia Teater vælger at bruge betegnelsen musical, og ikke teaterkoncert, er det fordi teatret målbevidst går efter at adskille sig fra hovedparten af den bølge af teaterkoncerter, der har skyllet hen over landet gennem de sidste godt 15 år, for i stedet at gøre det, de er bedst til – nemlig at fortælle historier. Teatret vil med udgangspunkt i Shu-bi-duas sangskat skabe et finurligt univers beboet af løjerlige og underfundige eksistenser hentet fra sangene og vil samtidig spinde en rød tråd, et sammenhængende narrativ, gennem forestillingen.

Shu-bi-duas egen Michael Bundesen glæder sig til samarbejdet:

”Jeg er både glad og stolt over, at Fredericia Teater ønsker at lave denne musical med Shu-bi-duas musik. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg for øjeblikket desværre ikke kan hoppe og danse på en scene, så det er dejligt at vide at musikken kan leve videre, og jeg håber forsat, at den kan bidrage med en masse positive oplevelser ude på de danske scener. Det ville varme en gammel popsangers hjerte”, smiler Bundesen, og tilføjer at han glæder sig til at være med omkring opsætningen, og selvfølgelig til selv at se den, når den næste år har premiere på teatret.

På Fredericia Teater glæder teaterchef Søren Møller sig helt vildt til at skabe den første musical over Shu-bi-duas musik. Han udtaler:

“Da jeg i sin tid satte mig i chefstolen på Fredericia Teater, var det med en intention og en vision om at udvikle nye musicals. Sikke en gave det er nu at få lov til at tage afsæt i noget af det stærkeste popmusik i den danske kulturarv. Det har været to fantastiske sæsoner med store Disney-musicals, men nu glæder jeg mig helt vildt til at samle de samme gode kreative kræfter om at skabe et lige så spektakulært eventyr med hjemmebane-materiale. Vi glæder os helt vildt til at skabe Shu-bi-dua-forestillingen og til at fejre shubbernes enorme sangskat sammen med resten af nationen”.

Selve Shu-bi-dua er sat pause på ubestemt tid, da Michael Bundesen ganske uventet blev ramt af en blodprop i hjernen i 2011.

SHU-BI-DUA – THE MUSICAL får premiere på Fredericia Teater d. 25. september næste år og spiller foreløbigt frem til 18. oktober. Efter planen forventes produktionen at blive flyttet til København i 2016.

(Arkivfoto)
(Artiklen er opdateret kl. 14.20 )