Shell har netop afsluttet udrulningen af det lukkede kontantbetalingssystem SafePay på de 107 Shell-ejede servicestationer i Danmark. Dette gælder også på servicestationen i Fredericia. Millioninvesteringen i servicestationerne har til formål at øge sikkerheden fremadrettet for de ansatte på Shells servicestationer ved at forebygge røverier.

Med SafePay systemet på plads er det gammeldags kasseapparat sendt på pension, og de ansatte på stationerne har ikke længere adgang til kontanter. Kunderne kan dog fortsat betale med sedler og mønter. Det sker nu bare i et lukket system, som automatisk udbetaler byttepenge og opbevarer kontanter i et pengeskab sammen med farvepatroner. Løsningen kendes bl.a. fra flere discountkæder og supermarkeder, der ligesom Shell har indført SafePay-systemet til varetage kontantbetalinger i forretningen.

”Investeringen i en automatiseret, lukket løsning til kontantbetaling på servicestationerne bunder i, at vi ligesom andre med lange åbningstider har øget risiko for at blive udsat for røveriforsøg. Det har vi et erklæret mål om forsøge at dæmme op for. Og med SafePay tager vi nu populært sagt kontanterne ud af de ansattes hænder,” siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Shell og tilføjer.

”Ved at aflive kasseapparaterne bliver Shells servicestationer langt mindre interessante i røverioptik. De ansatte har simpelthen ikke længere adgang til kontanter. Selv om vi formodentlig ikke vil slippe for røveriforsøg i al fremtid, håber vi, at løsningen sammen med vores andre tiltag omkring overvågning og øget opmærksomhed, vil øge sikkerheden for de butiksansatte”.

(Foto: Shell )