Karina Lorentzen, tidligere retsordfører for SF mener, at formanden for DF i Kolding balancerer på kanten af racismeparagraffen, når han sammenligner udlændinge med hunde.

Formanden for Dansk Folkeparti i Kolding, Gunner Nielsen, har på sin Facebook-side gjort grin med udlændinge, sammenlignet dem med hunde og kaldt dem dovne.

– Det her beviser, hvorfor vi stadig har brug for racismeparagraffen – og han balancerer på kanten af den, siger SF´s forhenværende retsordfører Karina Lorentzen.

– DF vil jo gerne af med racismeparagraffen, og man kan jo ikke lade være med at tænke, at det er fordi, man vil give frit løb for den her slags udtalelser. Jeg kan ikke se andet end at de graver grøfter i stedet for at bygge bro mellem mennesker – prøv bare at udskifte hunde med jøder. Det er ikke kønt, vel?

Hun er stærkt kritisk overfor udtalelserne, og hun mener, at det bygger på uvidenhed:

– De borgere med anden baggrund end dansk som jeg møder, er enten i arbejde eller ønsker sig det brændende. De er helt almindelige mennesker med drømme og håb som os. Som aktiv i politiske kredse synes jeg, man har ansvar for at tale samhørigheden op i stedet for at sparke nedefter.