Andelen af børn, der går i storklasser, er vokset kraftigt i Kolding Kommune. Den andel vil spidskandidat Karina Lorentzen, SF, til kommunalvalg på at nedbringe.

I weekenden lancerede Danmarks Lærerforening tallene for antallet af børn, der går i store klasser med 25 elever eller mere i klassen. Også i Kolding er tallene steget kraftigt – fra 13% i 2009 til 26% i 2016. Det synes spidskandidat for SF, Karina Lorentzen, ikke er en god udvikling:

– Det er en voldsom stigning, som vi ikke kan være bekendt overfor vores børn. Vi vil ikke have over 25 elever i klasserne, og pengene til vil vi blandt andet finde ved at korte skoledagen af, siger hun.

Karina Lorentzen anerkender, at det frie skolevalg kan betyde, at eleverne klumper sammen på bestemte skoler. Men hun synes, det er en kommunal opgave at sikre, at der ikke dannes kæmpeklasser:

– Det er en tendens mange steder, at kommunerne propper flere børn ind i klasseværelserne. Det kan godt være at noget af det skyldes, at eleverne søger mod bestemte skoler, men jeg tror også, at kommunernes behov for at finde besparelser i de her år, har en betydning. Og under alle omstændigheder er det en kommunal opgave at sørge for, at kapaciteten følger med.

SF går lokalt blandt andet til valg på en målsætning om, at der skal være maksimalt 24 elever i klasserne.