Jane Findahl (SF) har i dag sendt et brev til Fredericia Byråd i forbindelse med Regionens spareforslag på ambulancelægeordningen i Fredericia.

– Jeg er dybt bekymret vedr. Regionens spareforslag på ambulancelægeordningen. Jeg synes vi skal forberede os på at afgive et høringssvar – og også overveje en protest på nuværende tidspunkt. Det vil måske gøre indtryk, hvis vi som byråd allerede tilkendegiver vores mening nu.

– Jeg vil opfordrer til at vi henvender os til Regionen med følgende punkter (som selvfølgelig skal uddybes) til det at miste vores ambulancelægeordning:

· Der er vist ingen tvivl om, at det arbejde som ambulancelægen nu håndterer omkring patienterne under alle omstændigheder skal håndteres. Spørgsmålet er bare hvordan? Formentlig vil flere patienter blive indlagt, hvis vi ikke har ambulancelægeordningen. Det vil betyde, at vi skal af med flere penge i medfinansiering til sygehusindlæggelser.
· Hvis vi ikke længere har ambulancelægeordningen, skal Kolding lægebilen opgraderes – hvad vil det koste regionen?
· Ambulancelægeordningen betyder, at en del patienter afsluttes uden indlæggelse, men også uden at ambulanceberedskabet tages i anvendelse – hvad vil det koste yderligere på ambulanceberedskabet, hvis vi ikke har ambulancelægeordningen?
· Og sidst men ikke mindst, hvad vil det betyde for patienterne, hvis vi ikke længere har ambulancelægeordningen i Fredericia – både hvad angår indsatsen i forhold til patientens sygdom, men også den tryghed det er at have en ambulancelægeordningen.

– Efter min mening er det et utrolig ugennemarbejdet besparelsesforslag, som i den grad er kynisk overfor borgerne i Fredericia. Vi har hverken sygehus, skadestue – og måske heller ikke længere en ambulancelægeordning.

– Jeg håber I vil være med til at rette en protest/høringssvar mod besparelsesforslaget?, skriver Jane Findahl (SF) i brevet til byrådet.

(Foto: SF )