Näturlich bliver der også Oktoberfest i Fredericia i år. Det er niende gang, at der afholdes Oktoberfest på Axeltorvet i Fredericia. Lørdag den 2. september vil der i et 1200m2 stort telt være 800 festglade ”tyrolerdansende” mennesker til stede.

Præcis som den ”ægte” Oktoberfest i München, vil der være øl i literkrus, lækre pretzels (saltkringler) fra Byens Brød og smagfulde wienerschnitzler med tilbehør fra Restaurant Oven Vande. Underholdningen leveres af den folkekære DJ Ötzi Double, så der skal nok blive skrålet med på ”Hey Baby”, ”Ein Stern” og ”Anton Auf Tirol”, og når han ikke er på, er det Tirolerbandet Aalburg, der ni-mand-høj spiller teltet op.

Robert Markussen fra de oprindelige ”Oktoberfestdrenge” fortæller til Fredericia Avisen, at alt bliver som det plejer og glæder sig til et brag af en fest. Det er stadig muligt at købe billetter til festen på www.billet.dk

PROGRAMMET:

Kl. 16.00 Pladsen åbner
Kl. 17.00 Oktoberfesten begynder
Kl. 17.15 Tirolerband Aalburg 1 set.
Kl. 18.00 Oktoberfest tag-selv-buffet
Kl. 19.30 Tirolerband Aalburg 2 set.
Kl. 20.15 Pause / Oktoberfest konkurrence
Kl. 20.30 Tirolerband Aalburg 3 set.
Kl. 21.15 Pause / Oktoberfest konkurrence
Kl. 21.30 DJ Ötzi double
Kl. 22.00 Pause / Oktoberfest konkurrence
Kl. 22.15 Afterski DJ
Kl. 01.00 Oktoberfesten slutter

Om Oktoberfesten

I 2013 var det hundredeogfirsenstyvende gang, at der blive arrangeret Oktoberfest i Bayern! Oktoberfesten er først og fremmest masser af øl i literkrus, som bliver hældt i halsen og foregår i kæmpe store øltelte. Udenfor er der masser af karruseller, boder og ikke mindst er der masser af mennesker overalt. Der bor normalt godt 1,3 millioner mennesker i München, men til Oktoberfesten kommer der yderligere mindst 6,5 millioner mennesker, mange klædt i dirndl og lederhosen.

Hvorfor hedder Oktoberfesten “Oktoberfest”, når den allerede starter i september?

Det er af historiske grunde. Den første Oktoberfest fandt sted i år 1810 for at ære brylluppet mellem den bayerske kronprins Ludvig og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen. Festlighederne begyndte den 12. oktober 1810 og endte den 17. oktober med et hestevæddeløb. I de følgende år blev festlighederne videreført og tidsmæssigt rykket frem. I den forbindelse spiller naturligvis også det bedre vejr i september en rolle. Den sidste weekend ligger dog stadig i oktober.

Kilde: http://www.fredericiaoktoberfest.dk/