En 37-årig rumænsk statsborger blev fredag den 5. maj 2017 ved et grundlovsforhør ved Byretten i Sønderborg varetægtsfængslet frem til den 31. maj. Vedkommende er sigtet for indbrud i varebiler i Sydøstjyllands Politikreds i februar måned i år.

Sagen bliver efterforsket af Efterforskningsafdelingen i Udlændingekontrolafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Europæisk arrestordre
Den 37-årige blev anholdt i Rumænien efter udstedelse af en europæisk arrestordre og blev torsdag afhentet i Bukarest af to betjente fra Udlændingekontrolafdelingen.

I sager, hvor en forbrydelse er sket i en af landets 10 politikredse, men hvor en mistænkt er anholdt i udlandet, varetager Syd- og Sønderjyllands Politi opgaven med hensyn til videre efterforskning samt udformning af anklageskrift, inden sagen kommer for retten.

Over 300 sager
Ind til februar 2011 skulle hver enkelt politikreds selv håndtere denne type sager. Og siden ordningen begyndte, har Syd- og Sønderjyllands Politi foreløbig behandlet over 300 sager.

Ofte er der tale om organiseret og grænseoverskridende kriminalitet, hvor efterforskningen fører til opklaring af en hel serie indbrud, og hvor der er stjålet for store beløb.

Grundlovsforhøret i den aktuelle sag foregik for lukkede døre. Og Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til efterforskningen derfor i øjeblikket ikke oplyse yderligere.