En 32-årig rumænsk vognmand og lastbilschauffør forsøgte forgæves at slippe for at skulle dokumentere sin kørsel, da han fredag den 7. april blev stoppet ved en rutinemæssig kontrol foretaget af Tungvognscenter Syd på den Sønderjyske Motorvej ved Kolding.

Chaufføren kørte i en ældre lastbil med et analogt kontrolapparat, hvor registrering af chaufførens kørsel og hvileperioder foretages på et diagramark. Da han skulle vise diagramark for de seneste 28 dage fremviste han kun tre diagramark og en ferieerklæring som dokumentation for, at lastbilen havde holdt stille, mens chaufføren var på ferie i Rumænien.

En nærmere undersøgelse kunne dog fastligge, at chaufføren gennem de seneste fire uger havde kørt gentagne gange i Danmark. Chaufføren blev således anholdt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om afgivelse af urigtige oplysninger.

Ved en senere afhøring erkendte chaufføren, at han faktisk havde kørt i lastbilen de seneste uger og ikke havde holdt ferie i hjemlandet som tidligere påstået. Chaufføren blev løsladt sent fredag aften. Da han ikke kunne betale en sikkerhedsstillelse i sagen på 156.000 kr. blev lastbilen beslaglagt, og han måtte derfor rejse hjem til Rumænien på anden vis.

Den endelige straf skal afgøres af Retten i Kolding den 15. august.