Round Table i  har sammen med resten af landets klubber doneret beløb til Kræftens Bekæmpelse, der overdrages i forbindelse med Knæk Cancer showet på TV2. Det er første gang foreningen har indsamlet og doneret et beløb af den størrelse til velgørenhed.

Formand for RT20 Fredericia, Simon Fjord, samt formand for RT87, Jesper Hawthorn, er utroligt stolte af indsamlingens resultat og udtaler fælles. ”Det er fantastisk at se, hvordan vi i en forening som Round Table kan rykke sammen på landsplan, og bidrage med et beløb af denne størrelse.

Da indsamlingen startede, turde vi ikke håbe på at vi kunne indsamle et så stort et beløb, hvilket også vidner om, at kræft er noget de fleste kan forholde sig til, da vi alle har venner, familie eller kolleger, der er ramt af sygdommen”

I alt er det blevet til hele 386.847 kr., der er indsamlet via blandt andet salg af en velgørenhedsnål, til medlemmer i alle landets klubber. Nålene er også produceret i 135 nummererede og unikke eksemplarer, der er blevet solgt på auktion. 21 personer valgte dog muligheden for at købe en af de nummererede nåle fri af auktionen for 4.700 kr., i stedet for at vente på højeste bud. ”Idet der var tale om nummererede nåle, gav det anledning til konkurrence om at erhverve den nål, der svarer til nummereret på den klub, man er medlem af – både fra klubbens egne medlemmer og naboklubberne”, udtaler Frank Pedersen fra RT47 Kalundborg, der er en af idémændene bag projektet.

Frank Pedersen har selv kræft tæt inde på livet, da hans far er ramt at kræft i blandt andet bugspytkirtlen, galdeblæren og tyndtarmen. Faderen fik diagnosen i september 2018, lige inden Knæk Cancer-showet rullede over skærmen i oktober. Det gav Frank idéen til at lave sin egen version af en velgørenhedsnål, og sælge den i regi af Round Table, og dermed donere et bidrag til at knække cancer.

Startskuddet til projektet lød i januar måned, hvor alle formænd for de danske klubber under Round Table var samlet i Svendborg. Målet var oprindeligt at indsamle de 10.000 kr. til Knæk Cancer, der giver adgang til at blive vist i bunden af skærmen under showet. Allerede til mødet i januar blev der dog solgt næsten 1.000 nåle til 47 kr. pr. stk., hvormed der alene den dag blev indsamlet næsten 47.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Det gav anledning til at sætte et nyt mål om at indsamle 100.000 kr., der dog også hurtigt efter blev opnået. Samlet set er der solgt 2.200 nåle, der sammen med andre tiltag har resulteret i det samlede beløb på 386.847 kr., der nu er overført til Kræftens Bekæmpelse som Round Table Danmarks bidrag til kampen mod kræft.

Om Round Table Danmark

Round Table Danmark er et netværk for mænd mellem 20 og 40 år, der under mottoet ”Adopt – Adapt – Improve” har til formål at udvikle medlemmerne, og udvide deres netværk og kontaktmuligheder udenfor deres normale omgangskreds og profession.

Round Table blev stiftet i England i 1927 og Danmark blev i 1936 den første organisation udenfor England. Organisationen er i dag tilstede i 58 lande verden over, med 2.275 lokale klubber og i alt ca. 30.000 medlemmer.

Der er i Danmark 2.300 medlemmer fordelt på 129 lokale klubber, der alle holder minimim 20 møder årligt, med virksomhedsbesøg, foredrag eller forskellige aktiviteter af social karakter på agendaen.

https://kanalbyen.dk/

Skriv en kommentar