I morgen summer hele NICOLAI af sjove og anderledes aktiviteter, når årets Majmarked omdannes til en Repair og Remake festival, og på arkivet kan man deltage i forskellige aktiviteter, der på hver sin måde er et REMAKE af din og vores historie.

Aagaards Fotografiske Atelier: Portrætfotografiet blev for alvor populært i 1860’erne, hvor også helt almindelige mennesker fik taget et billedet – i hvert fald EN gang i livet. Stadsarkivet byder sammen med Dronning Dorothea teateret på muligheden for at få taget et anderledes historisk portræt.

Kan du huske?: Kan du huske vejen, hvor du voksede op, gaden som du hver dag gik til skole – eller bageren, hvor du købte de bedste Napoleonskager? Arkivet har i tusindvis af fotos – og også mange, som vi mangler oplysninger til. Måske DU kan hjælpe os til at huske.

Mash-up mellem fortid og nutid: I mere end 50 år tog pressefotograf Peter Thastum ved Kolding Folkeblad i tusindvis af fotos af stort og småt i lokalområdet. Steder som både er forsvundet og findes i dag. Kom ind og leg med fortiden gennem mash-up mellem fortid og nutid. Vi river, klister og maler.

Aktiviteterne er for både børn, forældre og bedsteforældre – så tag hele familien med – det hele foregår i det historiske værksted på Kolding Stadsarkiv.