I de første ni måneder af 2019 er der solgt huse for 91,6 milliarder kroner i Danmark. Det er det højeste beløb i årtiet, viser de nye handelstal fra Boligsiden, og lokalt har der været vækst i købesummen i 69 af landets kommuner i det seneste år.

Der er blus på boligmarkedet, og priserne på huse stiger. Men det skræmmer langtfra køberne væk. De helt nye handelstal fra Boligsiden viser, at den samlede købesum for handel med villaer og rækkehuse i årets første ni måneder er rekordhøj.91,6 milliarder kroner er der indtil videre solgt huse for i 2019. Det niveau er ikke set højere i årtiet, når vi sammenligner årets første tre kvartaler med samme periode i de foregående år.

Lars-Bo Ottesen, Place2Live. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Også i Fredericia er der gang i handlen. Det mærker den lokale ejendomsmægler Lars-Bo Ottesen fra Place2Live.

“Der er ingen tvivl om, at den lave rente får mange til at se på boliger, også i Fredericia, hvor vi løbende får nye sager ind. Det er derfor også et godt tidspunkt at slå til nu, for vi ved aldrig, hvor længe renten er så lav, og mulighederne for at købe et flot hus i Fredericia til en god pris er virkelig gunstige,” siger den lokale mægler til Fredericia AVISEN.

“Der er i det seneste år sket en stigning i købesummen på syv procent svarende til, at der er solgt huse for knap seks milliarder mere i 2019 end i de første tre kvartaler af 2018. Sammenligner vi med samme periode i 2015, hvor det store rentefald satte ind, er der tale om en stigning på hele 32 procent,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdireketør hos Boligsiden og tilføjer:

“Der er med andre ord godt gang i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse, og det fortæller lidt om, hvad der er sket med huspriserne i perioden, hvor de lave boligrenter er kommet huskøberne til gode.

Der blev solgt huse for 353 mio. kr. om dagen i tredje kvartal

Hvis vi zoomer ind og ser isoleret på handelsaktiviteten i tredje kvartal 2019, er der her solgt 13.376 huse, og købesummen beløber sig til 32,5 milliarder kroner. Det svarer til, at der i gennemsnit hver eneste dag i juli, august og september er solgt huse for 353 millioner kroner –  eller 14,7 millioner kroner i timen.”Vi kan samtidig se, at antallet af hushandler i tredje kvartal er det højeste sammenlignet med samme kvartal i alle årene tilbage til 2011, og det samme gælder antallet af handler alene i september måned. Forklaringen bag rekordomsætningen skal derfor findes i en øget handelsaktivitet kombineret med de stigende huspriser,” siger Birgit Daetz og tilføjer:”Beskæftigelsen er høj, og de lave renter giver fortsat danskerne mod på at købe bolig. Det kommer især nogle af yderområderne til gode, og vi ser, at handlen i øjeblikket rykker længere ud af storbyerne.”Ifølge Boligsidens handelstal er der i løbet af det seneste år sket vækst i den samlede købesum for villaer og rækkehuse i 69 af landets kommuner. Blandt andet har kommuner som Helsingør, Halsnæs og Hedensted oplevet en stigning i købesummen på 30 procent og derover.  

Handlen med sommerhuse boomer også

Det er ikke kun på markedet for villaer og rækkehuse, at der er godt gang i handlen. Det gælder i særdeleshed også på sommerhusmarkedet. Her er det samlede antal af handler i årets første ni måneder nået op på 8.051.”Der er stadig tre måneder tilbage af 2019, men allerede nu ligger niveauet for antal solgte sommerhuse højere end i hele 2016 og i årene inden da. Man skal passe på med at forudsige ting, men meget tyder på, at 2019 bliver et rekordår, når det gælder antallet af solgte sommerhuse,” siger Birgit Daetz.

Sådan er det gået med salget af villaer og rækkehuse:

https://www.facebook.com/Klokken-814326898594119/

Skriv en kommentar