Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har meldt klart ud, at han ikke ønsker at tage imod folk i Fredericia, der flygter fra den blodige krig i Syrien. Den indstilling deler han dog ikke med de radikale i Fredericia, som er meget positive overfor tanken om, at Bülows Kaserne kan omdannes til midlertidigt asylcenter.

Den radikale folketingskandidat i Fredericia Rune Christiansen mener, at et asylcenter i den gamle kaserne både vil kunne være til gavn for byen, og for de mennesker, der flygter fra den blodige krig i Syrien.

– Hvis vi i Fredericia kan være med til at hjælpe de flygtninge, der i disse måneder kommer til Danmark, så skal vi naturligvis det. Og et asylcenter i kasernebygningerne vil både bringe nye arbejdspladser til byen og samtidig hjælpe en gruppe af meget udsatte mennesker, der er flygtet fra Assad´s og ISIL´s vold og terror. Det er ubetinget en god idé, oplyser den radikale folketingskandidat i Fredericia Rune Christiansen.

Det er i sidste ende Udlændingestyrelsen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse der afgør, om kasernen kan anvendes til formålet. Men den radikale folketingskandidat i Fredericia oplyser, at han har videregivet den lokale radikale opbakning til ideen til den radikale folketingsgruppes ordfører på området.

Udlændingestyrelsen mangler pladser til de mange syriske flygtninge, der lige nu kommer til Danmark og her passer Bülows Kaserne perfekt ind i planerne, da den i forvejen er indrettet med mandskabsstuer og på kort tid vil kunne gøres klar til at modtage flygtningene.

(Foto: PR )