Det er Post Danmarks rødklædte postbude, der leverer snapsen, når omkring 35.000 ældre på plejecentre over hele landet i forbindelse med Valdemarsdag 15. juni traditionen tro får nye, danske kartofler og en snaps.

For 15. år i træk afholder Danmarks Kartoffelråd nemlig ’Danmarks Største Ældrefest’, og i Fredericia kommune deltager 6 plejecentre i festlighederne.

– Vi ved, at mange ældre hvert år ser frem til fejringen af Valdemarsdag. Derfor er vi rigtig glade for, at vi kan gøre vores til at bidrage til festlighederne ved at sørge for, at snapsen kommer sikkert frem, siger Palle Andersen, postmester i Fredericia.

Post Danmark stod sidste år for første gang for udbringningen af snapsen. I år skal der omdeles 1.500 flasker snaps til 526 pleje- og ældrecentre landet over.

– De mange deltagere vidner om en fantastisk opbakning og interesse fra kommuner og institutioner. Det er en tradition, som bygger på masser af hygge og godt samvær, og det er dejligt, at vi kan være med til at give de ældre en god oplevelse, fortæller Britta Schall Holberg, formand for Danmarks Kartoffelråd.

Fakta om Danmarks Største Ældrefest

· Siden 2000 har Danmarks Kartoffelråd i samarbejde med landets kommuner afholdt ’Danmarks Største Ældrefest’, hvor titusindvis af ældre borgere får serveret nye, danske kartofler samt en snaps eller to til.
· De 1.500 flasker snaps er sponsoreret af Arcus Danmark. Flere steder er det en tradition, at kommunerne via lokale kartoffelavlere eller grøntleverandører får leveret frilandskartofler til arrangementet.
(Foto: Hung Tien Vu )