– Sommerperioden er den tid på året, hvor de fleste spritulykker sker. De lyse varme aftener indbyder til socialt samvær, fester og hygge med god mad og drikke. Så derfor fortsætter vi vores indsats mod spirituskørsel og narko, siger lederen af Rigspolitiets nationale færdselscenter, Frank Mathiesen.

– Når vi går ud og fortæller om kontrollen på forhånd, så er det for at give folk chancen for at lade bilen stå, hvis de er påvirkede. Det er bedre, at de selv tager konsekvensen af at have drukket, end at vi skal gøre det for dem, siger Frank Mathiesen.

Kontroller er koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Hvem kører hjem?”. Kampagnen startede i uge 23 og fortsætter sommeren over. Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med Trygfonden, kommunerne i Danmark og politiet. Kampagnen skal forebygge, at venner, familie og kolleger bevæger sig ud i trafikken med promiller i blodet. Se mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk.

Da politiet gennemførte en tilsvarende kontrol i uge 23 blev der afsløret 67 spritbilister og 18, der var påvirket af narko eller medicin.

(Foto: politi.dk)