Beboerne i Fredericia kan se frem til et par dage med ekstra action, når Sydøstjyllands Politi holder øvelse i byens gader d. 8. og 22. oktober.

Erritsø i det sydlige Fredericia vil lægge scene til den årligt tilbagevendende øvelse – primært omkring Brovadvej, Røde Banke og Snaremosevej.

“På begge øvelsesdage vil vi sørge for, at der ikke afspærres veje unødigt, og vi standser gerne øvelsen for at skabe passage, hvis det bliver nødvendigt. Alle interesserede borgere er velkomne til at kigge forbi og opleve øvelserne fra første parket”, forklarer politikommissær Lars Ozol.

Borgerne i Fredericia vil kunne opleve, at ca. 50 politifolk indtager området på de to øvelsesdage, hvor temaet er at håndtere en større menneskemængde og at øve indsatsen ved civile uroligheder, f.eks. ved en fodboldkamp. Om eftermiddagen vil dialogbetjentene sammen med 30-40 figuranter fra hjemmeværnet og lokale idrætshøjskoler deltage i en “fanwalk” som optakt til en tænkt fodboldkamp. Men husk nu, at det bare er noget, vi leger.

“Vi afholder denne øvelse for at skabe de mest realistiske rammer for vores folk som supplement til det daglige arbejde. Når vi holder disse øvelser, er det vigtigt for os at arbejde på en så virkelighedsnær scene som muligt, og det kan vi her i Fredericia. Resultatet af øvelsesdagene skal være, at politifolkene er klædt så godt på som muligt, hvis vi skulle få brug for det”, udtaler politikommissær Lars Ozol.

(Arkivfoto)