Københavns Politi, Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, efterlyser den 47-årige Mads Andersen, som mistænkes for omfattende bedragerier, dokumentfalsk og tyverier.

Efterlysningen udsendes også som en advarsel i forhold til personer, som kommer i kontakt med Mads Andersen under henvisning til hans fremgangsmåde.

Mads Andersen gennemfører blandt andet sine bedragerier mod kvinder, som han kommer i kontakt med online via netdating og andre sociale medier.

Han har udgivet sig for at være virksomhedsindehaver, investeringsrådgiver, bodyguard, politibetjent, eller håndværker, som er kommet tilbage til Danmark efter at have arbejdet i udlandet.

I forbindelse med de efterfølgende personlige kontakter har pågældende bedraget sig til penge fra sine partnere, blandt andet ved identitetstyverier via deres Nemid og andre personlige oplysninger, som han har anvendt til oprettelse af lån og bankkonti, leasing af biler eller indkøb af varer.

De forurettede beskriver Mads Andersen som særdeles veltalende og overbevisende i sin adfærd.

De seneste eksempler på sager, hvor Mads Andersen mistænkes som gerningsmand til bedragerier, dokumentfalsk og tyverier:

  • Den 20 juli 2017 anmeldte en forurettet til Fyns Politi, at hun havde været udsat for bedrageri og tyveri til en værdi af kr. 250.000,-. Samme dag kom Mads Andersen af sted med en bil fra et leasingselskab i Kolding.
  • Den 12. juni 2017 anmeldte en forurettet, at hun havde været udsat for identitetstyveri, efter hun mødte Mads Andersen via dating på Tinder. Kvinden inviterede Mads Andersen ind i sit hjem, hvorefter hun konstaterede, at der var blevet oprettet flere bankkonti i hendes navn, lige som der blev indkøbt mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn.
  • Den 30 maj 2017 anmeldte en forurettet, at han havde været udsat for bedrageri til kr. 15.000,- i forbindelse med køb af et parti mobiltelefoner, som Mads Andersen lovede at levere.

Mads Andersen beskrives som:
Mand, 47 år gammel, asiatisk af udseende, 171 cm høj, kort mørkt/gråspængt hår og muskuløs af bygning.
Af særlige kendetegn kan anføres, at han mangler yderste led på venstre hånds langfinger og ringfinger.
Tatoveret: Tribaltatovering på højre og venstre skulder samt tekst på venstre læg, ”AGINIESKA”.

Københavns Politi vil meget gerne høre fra personer, som har kendskab til Mads Andersens aktuelle opholdssted eller ser ham i det offentlige rum. Kontakt politiet på telefon 114 med oplysningerne. Man skal ikke selv rette henvendelse til efterlyste.