Fra politiets kommandocentral (KSN) lyder meldingen, at formiddagen er forløbet rigtig fint, stille og roligt, og patruljerne ude på gaden har meldt retur, at karnevalet i Aalborg er præget af høj stemning med masser af musik og dans.

”Vi har i dag både dialogpoliti, cykel- og motorcykelpatruljer, civilpatruljer mv. i gang over hele bymidten. Vi holder godt øje med det hele og følger optogene tæt” oplyser vicepolitiinspektør Henrik Skals i en pressemeddelelse, der er dagens operationsansvarlige fra Nordjyllands Politi. ”Vi er selvfølgelig også til stede inde i selve Kildeparken, hvor meldingen lige nu er, at det er stille og roligt, og menneskemængden er først nu ved for alvor at søge ind i Kildeparken”, supplerer han.

Vicepolitiinspektøren oplyser, at der indtil nu ikke er foretager nogen anholdelser. Kl. 10.36 fik 112 et opkald om en mand med brand i sin karnevalsdragt. Ilden blev slukket, men manden fik mindre forbrændinger på hænder og skuldre og er kørt på skadestuen.

Om sikring af optogene supplerer Henrik Skals: ”Vi har til i år valgt at forstærke sikringen af karneval i Aalborg ved at spærre indfaldsvejene til centrum med lastbiler, ligesom vi holder et vågent øje fra bestemte lokaliteter”