Alle plejehjem i Middelfart Kommune er blevet inviteret ud at spise på Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant. Vi var med Ældrecentret Fænøsund på fiskerestauranten, hvor de nød tre timer i hinandens selskab.

Det var nærmest idylstisk. Små busser fra Ældrecentret Fænøsund trillede ind igennem den nærliggende skov og for enden af den ligger Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant. Medejer af restauranten, Erik Møller, stod klar ude foran i solskinsvejret og tog imod gæsterne, der fik sat sig til rette i lokalet, der ikke tidligere har haft samme stil som nu. Siden 1876 har der været gang i den i lokalet, men det har ikke altid været en fiskerestaurant.

Erik Møller stod klar ude foran, da plejehjemsgæsterne ankom. (Foto: AVISEN)

Det blev lavet om. Det der nu er kendt som en fiskerestaurant blev lavet om fra en kro-stil. Baren blev bevaret, og det er stadig sådan, at man kan komme og bestille en øl, sodavand eller kop kaffe til at sidde udenfor med, men den primære gesjæft for fiskerestauranten at være et spisested. Derfor har det også været en underlig tid for restauranten med den flotte udsigt til vandet. Der har været nedlukninger og restriktioner, men det er blevet normaliseret igen. Erik Møller fortæller, at der har været stuvende fyldt i restauranten til aftenbuffetten.

I den henseende vores besøg er, er det dog noget helt andet. Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant kontaktede Middelfart Kommune og lavede en aftale med dem om, at de ville invitere alle kommunens plejehjem ud og spise til frokost hos dem på husets regning. Erik Møller begrunder det blandt andet med, at restauranten vil give noget til beboerne, der har haft det svært ved ikke at kunne se pårørende på samme måde, og nærmest har været lukket inde på deres plejehjem siden starten på Covid-19.

Det var også en flok glade beboere hos Ældrecentret Fænøsund, der satte sig til rette i stolene i restauranten. En af dem var Knud, som vi talte med inden maden blev serveret.

– Det er skønt at være her, konstaterer han.

Et koldt glas i “haven” er populært. (Foto: AVISEN)

Under normale omstændigheder er Knud og de andre ude på mange aktiviteter, og han nævner blandt andet, at de er på cykelture. Besøget på Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant giver ligeledes et gensyn for Knud og de andre.

– Ja, jeg har været her før i mine unge dage, siger han og griner.

Knud kan ikke huske, hvordan det så ud dengang, men han husker, at det ikke altid gik stille for sig.

– Dem fra Harndrup var nogle ballademagere og kom og ville slås her, siger Knud.

Der skåles. (Foto: AVISEN)

Snakken fortsætter med ved bordene efter, at samtalen med Knud er ovre. Tjeneren kom rundt og spurgte, hvad de forskellige vil have at drikke

– En Carlsberg, tak, udbryder en af de tørstige gæster

Til vedkommendes ærgrelse er der ikke Carlsberg på hanen, men derimod den klassiske Odense, hvortil der grines. Jargonen fortsætter i samme sjove tone, og en sagde blandt andet:

– Du (AVISENs udsendte, red.) skal have en midterskilling.

Svaret blev, at det må blive næste gang det er tid til at få studset lokkerne, selvom personalet hos Ældrecentret Fænøsund med et smil fik sagt, det ikke ville se så godt ud.

Maden blev nydt. (Foto: AVISEN)

Efter en halv times snak og et par omgange med fællesskål kom der en forret i form af en suppe med brød. Det bekom plejehjembeboerne og personalet vel. Straks blev der madro, og det vidnede om, at de kunne lide, hvad der blev serveret, men det hele blev toppet med hovedretten. Imellemtiden var der dog blev tid til fællessang, og der blev skrålet et par sange og så kom der ellers den ene flot anrettede fisketallerken efter den anden.

Mellem maden blev der hygget. (Foto: AVISEN)

Som det blev hvisket i krogene, med et smil på læben, så må det ikke blive en vane, da det kan blive svært at holde den standard på Ældrecentret Fænøsund. Med velbehag blev den store fisketallerken indtaget, og efter at have talt og hygget i tre timers tid på Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant, blev det tid til at køre retur til ældrecentret igen.

1 KOMMENTAR

  1. Det kalder jeg et tiltag der vil noget.
    At man også som restaurant efter coronalukning, tager et sådant flot initiativ.
    Det er virkelig flot.
    Det glemmer vi ikke.

Skriv en kommentar