Den 55-årige oberstløjtnant, Ove Kjærsgaard Hansen fra Fredericia, som den 31. oktober afgik ved døden på felthospitalet i Bagram i Kabul efter et ildebefindende, blev i dag sendt til hvile med en militær begravelse i Taulov Kirke. Ove Kjærsgaard Hansen efterlader sig sin hustru og tre børn.

Ove Kjærsgaard Hansen startede sin karriere ved Telegrafregimentet i Fredericia i 1978. Han var telegrafofficer gennem hele sin karriere og har været udsendt til internationale missioner flere gange. Det seneste år gjorde Ove Kjærsgaard Hansen tjeneste ved hovedkvarteret for det Multinationale Korps, HQ MNC North East, i Stettin i Polen . Herfra var han udsendt til Kabul som stabsofficer ved International Joint Command, som planlægger og overvåger operationer i Afghanistan.

I søndags blev Ove Kjærsgaard Hansen mindet af soldaterne fra Hærens Styrke i Kabul inden den sidste rejse hjem til Danmark. Fredag formiddag blev han stedt til hvile ved en militær begravelse.

– Der deltog mellem 100-150 soldater i militær begravelsen af oberstløjtnant Ove Kjærsgaard Hansen, hvor også kollegaer fra det multinationale korps i Stettin i Polen og det International Joint Command i Kabul var til stede i kirken, oplyser kaptajn Bent Rochler fra Telegrafregimentet i Fredericia.

Ingen politikere deltog

Selv om det var en militær begravelsen af oberstløjtnant Ove Kjærsgaard Hansen, var der ingen politikere fra byrådet i Fredericia som deltog. Ej heller Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard.

– Jeg havde desværre ikke mulighed for at deltage. Jeg har på vegne af byrådet sendt en buket til familien og kondoleret, oplyser borgmester Jacob Bjerregaard til Fredericia Avisen.

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs deltog i militær begravelsen, da han var personlig ven med oberstløjtnant Ove Kjærsgaard Hansen.

Billedet øverst er fra Kabul, hvor Ove Kjærsgaard Hansen’s kiste bæres om bord på flyet af venner og kollegaer fra International Joint Command (IJC).

(Foto: Palle Hvirvelkær fra forsvaret )