Optikerkæden Louis Nielsen tilbyder i hele uge 26 gratis synstest, der ud over at være et tjek af selve synsevnen også kan afdække sygdomme som grøn stær, AMD (øjenforkalkning), diabetes, forhøjet blodtryk og andre sjældne, men alvorlige sygdomme. Gennem de seneste to år har Louis Nielsens synstest bidraget til at have reddet 15 danskeres liv, ligesom mere end 140 mennesker har reddet synet i forbindelse med sygdomsdetektering og efterfølgende behandling.

Nick gik til optiker og reddede sit liv
Nick Okholm er en af de danskere, hvis liv Louis Nielsen har været med til at redde. Da Nick Okholm besøgte sin lokale Louis Nielsen-butik i Aarhus, konstaterede hans optiker via synstesten, at noget ikke var, som det skulle være. Derfor rettede hun kontakt til en øjenlæge, som akut tog imod Nick Okholm – og så tog det fart.

Øjenafdelingen sendte Nick Okholm videre til undersøgelse på Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, hvor det kunne konstateres, at han havde en svulst i hjernen, som skulle behandles med det samme, og inden for et halv døgn lå han på opvågningsstuen efter en lang, kompliceret og vellykket operation.

Det skal være attraktivt at passe på synet
Takket være dygtige læger og optikerens grundige synstest blev Nick Okholms liv reddet, og det er netop en historie som Nicks, der gør, at Louis Nielsen anbefaler, at alle for en sikkerheds skyld får synet tjekket jævnligt. For at gøre det så attraktivt som muligt at passe på sit syn og sit helbred, tilbyder Louis Nielsen lige nu testen helt uden omkostninger.

I langt de fleste tilfælde viser synstesten, at kundens syn er helt, som det skal være og at der hverken er brug for briller eller linser, men i enkelte tilfælde finder optikerne altså indikationer på sygdomme, som efterfølgende skal behandles.

Du kan ikke altid selv mærke sygdom
På tidlige stadier af sygdomme som eksempelvis grøn stær og diabetes er der ofte ingen mærkbare symptomer, og de fleste søger typisk først hjælp, når de selv kan mærke, at der er noget galt, hvilket således ofte allerede er sent i sygdomsforløbet. Derfor opfordrer Louis Nielsen alle til jævnligt at tage synstesten, som altså er helt gratis i uge 26.
Optikeren diagnosticerer aldrig en evt. sygdomstilstand, men guider i stedet patienten videre til den rette sundhedsinstans, eksempelvis øjenlægen.