Det verdensberømte tyske kunstnernetværk phase7 performing.arts er lige nu i gang med de sidste forberedelser til aftenens generalprøve på det helt unikke lys- og performanceshow om H.C. Andersen, “Sunshine, freedom and a little flower”, på Flakhaven i Odense.

“Leve er ikke nok! Solskin, frihed og en lille blomst må man have.”

Sådan skrev H.C. Andersen for 157 år siden i eventyret “Sommerfuglen”, og det er de ord, der nu resulterer i lys- og performanceshowet “Sunshine, freedom and a little flower.” Showet bliver utvivlsomt en af hovedattraktionerne ved årets H.C. Andersen Festivals og kan opleves gratis på Flakhaven midt i Odenses centrum. I aften er der generalprøve på showet.

phase7 kalder selv showet for et “crazy high tech-eventyr” med lys, musik, dans og droner. “Sunshine, freedom and a little flower” bliver til i samarbejde med Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, Syddansk Musikkonservatorium og Airborne Consult og involverer både internationale kunstnere, lokale talenter og publikum på Flakhaven i Odense.

– Showet hylder H. C. Andersen i en unik fortolkning og er et performance- og lysshow af høj kunstnerisk kvalitet. Det har international klasse og er teknologisk nytænkende. Showets særlige kombination af lys, lyd og droneteknologi er tilpasset specifikt til Odenses byrum, og jeg glæder mig utrolig meget til at opleve generalprøven i aften og ikke mindst de kommende forestillinger, siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

Showet er skabt af det verdensberømte tyske kunstnernetværk phase7 performing.arts, et team af internationalt kreative, som tidligere har begået store og mindeværdige opsætninger som fejringen af 25-året for murens fald i Berlin og åbningskoncerten til Umeå som Europæisk Kulturhovedstad.

Generalprøven kan opleves onsdag aften klokken 22.30, og showet kan herefter opleves torsdag, fredag og lørdag klokken 22.30 og igen 23.30.

“Sunshine, freedom and a little flower” er blevet til takket være støtte på 1,1 mio. kr. fra Nordea-fonden, der har støttet H.C. Andersen Festivals siden 2013.