Gitte Dahlhus Design afholder snart konfirmandmodeshow, hvor man kan se næste års store trends inden for konfirmationskjoler. Fredericia AVISEN er på besøg i showroomet i Erritsø, hvor to konfirmationsmodeller viser de flotte kjoler frem.

Det kan virke underligt, men hvor nogle snart tænker på juleræs, så har mange piger allerede gang i forberedelserne til næste års konfirmationer. Gitte Dahlhus har kreeret en ny kollektion og den fremvises til et kommende modeshow tirsdag den 29. oktober.

Vi møder normalt Gitte Dahlhus i hendes showroom. I dag har hun besøg af to af de piger, som skal gå model og fremvise konfirmationskjoler for hende til showet. Det er Gry Gram Dahlhus Pedersen og Emma Sander Harding, der begge er 13 år og kommer fra Kolding.

Gry Gram Dahlhus Pedersen, Gitte Dahlhus og Emma Sander Harding – Foto: Thomas Lægaard

Pigerne er på besøg for at få tilpasset de sidste detaljer, inden Gitte skal afholde sit modeshow, de skal ikke konfirmeres næste år. De elsker at hoppe i Gittes flotte designs, og har prøvet at være modeller for Gitte før, så det er ikke uvant. Der er altid noget for en hver smag, når Gitte finder frem fra de meter lange rækker med kjoler, men vi skal prøve at fokusere på et par helt moderne udgaver af en konfirmand i 2020.

Se en film om Gitte Dahlhus Designs brudekjoler her

“Pigerne er i gang med at købe kjoler nu, men det er først efter nytår, at vi laver de sidste tilretninger, der kan ske meget med en pigekrop i voksealderen. De helt store forandringer som at sy et andet ærme i eller kreere det i andet stof eller farve, det skal snart bestilles til de kommende konfirmander i det nye år”, siger Gitte.

Begge konfirmationskjoler fra Gitte Dahlhus Design som vi skal se nærmere på er enten med armene helt fri eller med meget korte ærmer. Det er en trend i følge Gitte som også er med igen i år, flere piger har noget over eller en jakke, men det er nærmest kun fra kirken og til festen.

Emma i satin med sneakers

Den første konfirmationskjole som Emma kommer ud i er også enkel i satin, den har fået et pift af det rosa bælte. Emma kan sagtens se elegant ud selv om de pænere sko er skiftet ud med hvide sneakers. Sidste år var det helt store hit blandt årets konfirmander den hvide model Air Force One fra Nike.

“Her tænker jeg, at vi er på vej ud ad samme spor med enkeltheden, det er en kjole i satin. Der er lidt farve på og her er bæltet jo kun et farveforslag, det er vigtigt her at ærmerne er i fokus. Det er meget kendetegnede lige nu at ikke mange vælger de traditionelle corsagekjoler”, siger Gitte.

Emma Sander Harding i konfirmationskjole af Gitte Dalhus Design – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Mens vi sidder rundt om bordet og taler om konfirmation, røber Gry sløret for, hvad hun selv kunne tænke sig at blive konfirmeret i. Hun vil gerne have bukser på, det studser jeg lidt ved og tænker ikke videre over det, for jeg kan ikke lige forestille mig, hvilke bukser der er tale om.

Læs artiklen om gallakjolen som Susanne Eilersen bar hos Dronningen

Gry med simpel og elegant udstråling

Da jeg ser Gry komme ud i fine hvide bukser og en meget simpel overdel med blonder, leder det tankerne hen på 70’ernes hippietid og tøjmoden fra det svenske band, ABBA. “Du er ikke helt galt i byen”, siger Gitte og fortsætter, “Der begynder jo at komme lidt svaj i bukserne i det almindelige dagligdagstøj. Jeg synes, at de har et moderne snit med svajene og så den lidt utraditionelle blonde. Det er ikke en normal romantiskblonde, den er også mere halvfjerdserinspireret”.

Man kan sagtens se, hvor let Gry kan bevæge sig rundt, jeg kan godt forestille mig, hvor befriende det må være på den store dag. Man kan sagtens supplere med en skind- eller cowboyjakke, men helt simpelt står det supersmart. “Det kommer jo an på, hvor romantisk det skal være, ellers kan man sagtens spice det op med sølvsmykke i håret med perler uden at ødelægge det simple look”, siger Gitte.

Gry Gram Dalhus i konfirmationsbukser og overdel af Gitte Dalhus Design – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Jeg tror på, at vi til næste år vil se flere farvede sko, det kan være rosa, men også mørkeblå, hvis man tør at skille sig lidt mere ud. Måske finde et bælte med noget farve, jeg har selv flere bælter i mørkeblå og rosa. Jeg tror ikke på skrigende farver, men der kommer lidt mere farve på næste års konfirmander”, afslutter Gitte.

Hvis du har en datter der er i gang med at planlægge næste års store dag, så er det en god ide at booke billet til modeshow hos Gitte Dahlhus Design. Showroomet ligger på Erritsø Bygade 33 og det koster 100 kroner for en konfirmand med en voksen. Der vil være goodiebag til konfirmanderne og der vil være forfriskninger undervejs. Du kan købe bilet i forretningen eller på telefon 7594 1684.

https://www.facebook.com/Klokken-814326898594119/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCc9oUf5i-AY_kMUivxSHyQZJqDesoRPr9mYPJ9d3nrcJz7SY0q4tIJkLxeBjOPw-HikWw-0lnk4ihW

Skriv en kommentar