Fredag aften klokken 17 tog borgmester, Steen Wrist, ordet og bød velkommen til offentliggørelsen af urafstemningen, hvor de resterende 20 kandidaters placering på stemmesedlen til kommunalvalget i november skulle bekendtgøres.

Listen indeholder 12 kandidater, der ikke sidder i byrådet, og her står flere af kandidaterne over for deres debutvalg, når fæstningsbyens borgere skal i stemmeboksen til efteråret. En af dem, der skal overbevise lokalsamfundet til at sætte kryds ved hendes navn, er 35-årig Vibe Dyhrberg Nielsen.

Hun var glad og positivt overrasket, da Socialdemokratiets medlemmer havde stemt på hende til at være det tiende navn på stemmesedlen.

Derudover er hun socialrådgiverstuderende og har også en fortid som social- og sundhedsassistent, og disse erfaringer vil hun bruge til at prioritere mennesket højt i valgkampen.

– Jeg kan noget med mennesker, og jeg vil noget for og med mennesker. Det er ikke fordi, at jeg ikke interesserer mig for trafikken, vejene og naturen, for det gør jeg også. Men mennesker er mit hovedfokus, specielt dem der er ansatte i kommunen og selvfølgelig vores børn, udsatte voksne og vores ældre, siger hun.

Hun er klar over, at mange fredericianere er trætte af de sager, der har været i byrådet det seneste halve års tid, men hun håber samtidig, at borgerne vil give hende en chance, da hun er en ny kandidat og vil bringe friske kræfter ind i byrådet:

– Jeg er en ny kandidat, og det er jeg ikke så nervøs for, selvom jeg er et nyt og ubeskrevet blad. Derfor har jeg selv muligheden for at sætte min egen dagsorden for, hvad jeg vil. Så jeg vil tage det, som det kommer.

Derudover tager hun sig ikke af oppostionen, som højst sandsynligt vil sætte ekstra fokus på Socialdemokratiets sager i valgkampen.

– Der er en grund til, at vi står på hver vores hold, fordi vi har forskellige holdninger. Nogle ting vil der være enighed om, og andre ting vil der være uenighed om. Sådan er det bare, uddyber hun.

I stedet vil hun føre en valgkamp med afsæt i et tæt forhold til lokalsamfundet, hvor hun igennem en masse dialog med borgerne vil blive klogere på, hvad de ønsker sig af politikerne i byrådet og ikke mindst af hende selv:

– Jeg glæder mig til at komme ud og se Fredericias borgere i øjnene. Jeg har næsten boet her i hele mit liv til trods for mit korte smut til Odense. Så jeg glæder mig til at møde mine fredericanske naboer, få inputs og tale med dem om, hvad de kunne tænke sig, at der skal ske i byen.

Endvidere glæder hun sig over, at byen rider på en bølge af flere arbejdspladser og muligheder, og dertil uddyber hun:

– Fredericia har noget. Vi har en charme, og man vil bare hinanden, og det elsker jeg bare at mærke ved vores by. Vi har så meget at byde på, og byen har flyttet sig ekstremt meget i de seneste par år, hvilket jeg gerne vil være en del af og bakke op om den gode udvikling.

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar