En ny politisk kampagne, der tilsyneladende viser, at det knapt nok kan betale sig at arbejde.

Kampagnen fastslår, at en familie med to voksne og tre børn på kontanthjælp modtager 454.215,00 kr. i samlet offentlig ydelse.

Det er dog et fordrejet billede, der tegnes, hvis man tager dette som en direkte sammenligning mellem kontanthjælp og et lavtlønsjob. Kontanthjælpen er ikke på 454.215,- Det høje beløb opnås kun, når man lægger børnepenge og boligtilskud oven i.

Tilskud til bolig og børnefamilieydelse etc. er ydelser som almindelige lønmodtagere også får. Det er derfor skævt, hvis man sammenligner ren løn med kontanthjælp plus ydelser. Det er som at sammenligne æbler og pærer. Det kan stadig i langt de fleste tilfælde betale sig at arbejde.

Problemet er ikke for høj en kontanthjælp, men at der mangler arbejdspladser og hjælp til de personer, der har været borte fra arbejdsmarkedet i lang tid.

– Denne diskussion risikerer igen at træde på folk, der i forvejen har mange problemer, at slås med, udtaler Frelsens Hær, der oplyser, at de har fået en del henvendelser fra journalister, der gerne vil i kontakt med familier på kontanthjælp, som vil kommentere på den nye politisk kampagne.

(Arkivfoto)