Musicalen Bølle-Bob er en dansk klassiker med en masse ørehængere såsom Ikke rigtig voksne, Smukke Sally, Eva og Lasse, Valde Underbid, En ulækker fyr, Skolens hårde børster, og Bølle-Bob.

Gunnar Geertsens sange fra 1979, blev i 1998 udsendt som film, CD og en TV-serie i 8 afsnit, og har siden underholdt og begejstret mange generationer, og har bibeholdt sin aktualitet trods tidernes skiften.

Nu relanceres BØLLE-BOB – Han er grov, men han er sjov… som en familie musical turné forestilling med premiere 20. september 2014 i en ny professionel pragt opsætning med 9 unge skuespillere fra det internationalt velrenommerede Det Danske Musicalakademi!

Her er på ingen måde sparet på ambitionerne. Materialet bliver leveret på højere niveau end nogensinde før, med professionelle super dygtige performere, der synger, danser og spiller fra hjertet det bedste de har lært.

Handlingen om hverdagen i en almindelig provinsby – skiller sig ud fra alt andet børneunderholdning ved at holde sig i øjenhøjde med dens publikum. Emner om at være “Vi er ikke rigtig voksne, vi er ikke rigtig børn”, “Jeg er den søde og dygtige pige … men jeg vil hellere være fri” og den første “pinlige” kærlighed “Vi har en drøm om kærlighed hver for sig, men tør ikke sige det højt” kan mange børn relatere sig til fra deres egen hverdag. Præsenteret uden at blæse det ud af proportioner og uden at negligere det.

Børnenes problemer bliver taget alvorligt på sine egne præmisser, forstået, lyttet til og behandlet ligeså alvorligt som børnene selv oplever dem. Dermed ikke sagt at Bølle-Bob er et stort drama. Det er en komedie med fuldt drøn på, men som også giver plads til de stille øjeblikke.

I forældrenes travle hverdag med hvad der for dem synes at være større problemer, gives der ikke altid plads til de problemer, som børnene har i deres hverdag, hvis de overhovedet synes, at de vil tale med mor og far om f.eks. deres hemmelige kærlighed.

Al god kunst stammer fra et oprigtigt ægte sted, og udspringer at kunstneren har behov for at dele noget med os, og vi har brug for at se kunst for at kunne reflektere over vores egne følelser. Det har børn også, og Bølle-Bob rammer den rigtige tone bedre end noget andet.

Her er oplevelser både børn og voksne kender, og som nok specielt børnene kan tage noget med fra! Når børn oplever noget sammen, får de et fællesskab som de forstår, men måske ikke vidste andre også kendte til.

Mange af disse emner kan være pinlige at tale om, men med hjælp fra skuespillernes scenekunst, åbnes der for emnerne på en god måde. Hvor ofte skaber kunst ikke debat blandt voksne? Hvorfor så ikke blandt børn? Det kræver blot at nogen vil præsentere teater om børn, som børn forstår – og det gør Bølle-Bob!

Alt dette betyder selvfølgelig ikke at Bølle-Bob er dyster og alvorlig. Som så mange andre musicals, er Bølle – Bob en komedie med noget på hjerte og gode sange, som man kan synge med på og have et smil på læben.

Ydermere er Bølle-Bob hverken religiøs, politisk eller voldelig. Alle kan se den!

Læs mere på http://www.b-bob.dk

(Foto: PR )