Vind eller forsvind. Så simpelt er det for Danmark, når den sidste EM-gruppespilskamp spilles mandag aften i Parken mod Rusland.

En sejr er kravet ellers er Danmark ude uanset udfaldet i de resterende kampe. Vinder Danmark, så er der flere scenarier i spil som, at Finland skal tabe til Belgien. Vinder Belgien eksempelvis 1-0 og Danmark 1-0, så er danskerne videre pga., at danskerne har scoret flere mål end Finland. Får Finland derimod point, og Danmark samtidig vinder, så skal man kigge mod de øvrige puljer, da andenpladsen så ikke længere er en mulighed.

De fire bedste treere går videre til ottendedelsfinalen, og ender danskerne på en tredjeplads, så gælder det om at have en så favorabel målscore som muligt, da det meget vel kan blive det, der bliver den afgørende faktor for, hvem der ender blandt de bedste treere, men det er så stor en ubekendt faktor, der slet ikke afgøres mandag aften, at sådan et scenarie ikke kan sættes op endnu.

Kasper Hjulmand og co. kan i stedet hæfte sig ved takterne i nederlaget mod Belgien. Man kunne frygte, at det ville blive en følelsesladet affære, men det blev det ikke udad til. Danskerne bragede afsted, og selvom resultatet i sidste ende ikke gik den danske vej, så havde de danske spillere stor ære af kampen, og det skal tages med videre til kampen mod Rusland, hvor man ikke kan tale om, at der er ydre omstændigheder, som kan spille ind på samme måde som det var tilfældet mod Belgien.

Nu skal danskerne i stedet forsøge at ride videre med det gode spil. Presspillet var aggressivt, og det er en af måderne, at russerne skal nedbrydes på, og offensivt skal Martin Braithwaite fortsætte med at tage dybdeløbene, mens formentlig Mikkel Damsgaard skal stå for det kreative. Om det bliver med en tre backkæde, som man så det mod Belgien, er til gengæld lidt mere uvist. Der er muligheden for at pille Jannick Vestergaard ud og tage eksempelvis Christian Nørgaard eller Mathias Jensen ind på den centrale midtbane. Resten af startopstillingen bør få genvalg.

En anden faktor, der spiller ind er publikum. Tilskuerne i Parken til landskampe har ofte fået hug for at være for kedelige, men hæmningerne blev sluppet mod Belgien og der var en stemning, som nærmest aldrig er set magen til, når Danmark er løbet på banen i nationalarenaen. Der var en nationalfølelse som sjældent set før. Den skal genfindes igen. Bliver det som lydinferno mod Rusland, så kan det komme til at gå ligesom det gjorde mod Sovjetunionen i 1985, hvor danskerne vandt 4-2. Netop den kamp har der muligvis været referencer til i vores tipskonkurrence, hvor flere har valgt netop det resultat.

Skriv en kommentar