På en trist baggrund er man som dansker blevet ekstra bevidst omkring det, som fodboldlandsholdet betyder. Der kommer følelser frem, som man ikke troede var der, og det skal vendes til noget positivt i dagens kamp mod Belgien.

Meget har været sagt og skrevet. I stedet for at ærgre sig over Christian Eriksen-episoden, så skal man i stedet glæde sig over, at den danske stjernespiller ser ud til at være kommet godt igennem det taget omstændighederne i betragtning. Det er ikke til at vide, hvilken fremtid der venter ham på fodboldbanen, men hvad mere vigtigt er, at Sabrina, Eriksens kæreste, stadig har manden i sit liv ved hendes side. 

Hvordan reagerer landsholdet så på banen efter episoden? Det er det helt store spørgsmål. Er spillerne parate mentalt? Der kan ske det, at danskerne buldrer afsted til ære for Christian Eriksen, men der kan også ske det modsatte, at danskerne virker bange og ikke præsterer på det nødvendige niveau. Under normale omstændigheder ville Pierre-Emelie Højbjerg have scoret på straffesparket mod Finland, og under normale omstændigheder ville Kasper Schmeichel have reddet det finske hovedstød, der gik i mål.

Under normale omstændigheder er Belgien favoritter mod Danmark, men situationen er ikke normal. Ikke nok med ,at der er forskellige scenerier med danskernes tilstand, så er Belgien også ramt. Er Kevin De Bruyne blevet klar? Og er Eden Hazard klar til at starte inde? Det er væsentlige spillere, som belgierne ikke havde med i deres startformation mod Rusland. Hazard kom ind undervejs, men om ikke andet, så er det svækkelse, hvis han ikke kan starte inde mod danskerne.

Danmark har tidligere vist, at de kan spille op mod topnationer, og det niveau er der brug for at vise igen, når Kasper Hjulmands mandskab skal forsøge at jagte point. Minimum uafgjort vil gøre underværker for Danmark, som med det resultat for alvor er i spil til at gå videre igen efter nederlaget til Finland. 

Mod Finland valgte Hjulmand at starte med Jonas Wind på top. Om Wind får genvalg efter en sløj indsats er uvist, men på bænken er der andre alternativer i form af Kasper Dolberg og Andreas Cornelius, der banker på. Som afløser for Eriksen er der flere muligheder. Mod Finland blev Mathias Jensen afløseren, og han bejler formentlig til en startplads igen, men der er også en mulighed i at bringe Mikkel Damgaard ind centralt eller benytte Christian Nørgaard og vende trekanten på den centrale midtbane.

I Parken vil der være 25.000 tilskuere til stede, og derudover er der en hel nation med stolthed i ryggen på de danske spillere, der uanset, hvad der sker, vil have folkets opbakning.

Skriv en kommentar