Den Danske Scenekunst Skole i Fredericia gør klar til årets store afgangsforestilling. Samtidig fortæller den uddannelsesansvarlige Jonathan Flom om sit første år på skolen, og den by, han har forelsket sig i.

Jonathan er amerikaner, og det kan man tydeligt høre på hans accent, men han har tilegnet sig så gode dansk evner, at han taler det flydende. Snart venter showcasen på dette skoleår, som har været det første med Jonathan i spidsen.

– Det er en fremragende skole. Jeg har været her i mange år som gæsteunderviser og jeg blev forelsket i skolen, da jeg først kom til Danmark i 2009. Jeg var på en konference og var på skolen og fik en rundvisning og tænkte: Wauw, hvor er det et fint sted at arbejde. Det er meget anderledes end i USA i forhold til struktur og antallet af studerende. Jeg blev bare forelsket i lokalerne og stedet, siger han med et smil på læben og fortæller om forskellen på musicalakademiet i Fredericia og hvad han har været vant til i USA:

– Det er meget mere komptakt. Her er der kun 24 studerende i alt, og jeg har været vant til 24 pr. Årgang, og mindst 80 studerende på én gang, siger han.

Nu er der snart gået et helt skoleår med Jonathan From som leder, og selvom der har været corona, så har han nydt det.

– Det har været spændende. Det har været en spændende rejse og jeg har drømt i mange år, efter jeg kom hertil første gang. Jeg havde aldrig tænkt mig, at jeg skulle være leder, men nu har jeg stillingen og jeg elsker stillingen. Det har været et mærkeligt år med corona og alt det der, men vi har overlevet og vi glæder os til at præsentere vores afgangsforestilling og tage på sommerferie og starte forfra, siger Jonathan.

Den omtalte afgangsforestilling finder snart sted, og Jonathan Flom løfter lidt af sløret for, hvad der er i vente.

– Vi skal lave en slags american style. Det skal fremvise hvem vi er, så det er blanding af sang og skuespil som vi har samlet for at vise det bedste af os, og så kommer vi tilbage efter en pause og laver en musical der hedder the wild party med alt det sjove – det bliver helt crazy, siger Jonathan, som med jobbet i Fredericia har slået sig ned i byen:

– Jeg kan godt lide alt ved byen, jeg bor i centrum og jeg kan gå på arbejde og på stranden og til banegården, og for mig er det bare nemt at bo her. Jeg har boet i Los Angeles, New York og Chicago og jeg kan godt lide roen og stilheden ved Fredericia, siger han.

Skriv en kommentar