Det Bruunske Pakhus har de senere år været fyldt til sidste plads, når andet- og tredjeårsstuderende fra Det Danske Musicalakademi har givet prøver på solosang ved en række musicalaftener.

I de kommende måneder bliver der igen lejlighed til at opleve noget af det, der arbejdes med på akademiet i Kongensgade. Der er nemlig planlagt fire musicalaftener i Pakhuset i efteråret, og den første finder sted på mandag den 25. august.

– Vi er meget glade for det samarbejde, vi har med Pakhuset. Her får de studerende nemlig mulighed for at prøve deres materiale af foran et publikum, hvilket er en del af deres studiegang, og de får dermed et fingerpeg om, hvad der virker godt i deres sang-performance, og hvad de med fordel kan arbejde videre med, siger Lone Baltzer, som er studievejleder og fagkoordinator på akademiet.

– Samtidig betyder det meget for både de studerende og akademiet, at byen bakker op, og at der er en god stemning, når de optræder i Pakhuset. Så vi er bare glade for, at rækken af musicalaftener fortsætter her i efteråret, tilføjer hun.

Også pop og rock

En musicalaften i Pakhuset byder typisk på optræden af tre elever, som synger fire eller fem sange hver. Materialet udvælger de studerende selv sammen med deres respektive sanglærere, og det er ikke nødvendigvis kun musicalsange, der præsenteres. Det kan også være kendte pop- og rocknumre, danske som udenlandske. De optrædende akkompagneres af akademiets egen pianist, Martin Konge, og efterfølgende evaluerer de deres performances sammen med deres sanglærere.

Også i Pakhuset er man glade for at kunne give publikum mulighed for at lytte til og opleve noget af det, der arbejdes med på musicalakademiet.

– Jeg synes, det er meget positivt, når lokale aktører arbejder sammen, for det er til gavn for alle. Det giver musicaleleverne noget, når de optræder i Pakhuset, publikum får en oplevelse, og vi får udvidet vores vifte af tilbud, og kan dermed præsentere et bredere program, siger Helle Lillethorup, der er daglig leder i Det Bruunske Pakhus.

Det nye studieår synges som nævnt i gang den 25. august, hvor fire tredjeårsstuderende er på scenen. Efterårets øvrige musicalaftener i Pakhuset er fastsat til 22. september, 6. oktober og 3. november.

(Arkivfoto)