
MollyogMy har i dag over 31.000 følgere på Facebook, omsætter for millioner, er hightagget på Instagram og elsket af sine kunder. Men det er nok de færreste, der vil tro, at MollyogMy opstod i 2015 under et sommerhusvisit på Fanø. Det tog kun 10 minutter og et par klik, så var den populære webshop en realitet.
Af Andreas Dyhrberg Andreassen
Udsigten 5 i Taulov er den tredje adresse i løbet af MollyogMy’s korte levetid. På iværksættervis har virksomheden arbejdet sig fra værelse, garage til lager med administration.
Jeg er ved at køre forbi deres domicil, men får heldigvis øje på skiltet i døren. Jeg bakker lidt, rammer næsten hækken, men til sidst lykkes det at parkere bilen.
I entreen giver jeg hånd til de tre ejere af MollyogMy; Luise Sejrup, Karina Sejrup og Maria Wiese. Vi går et par meter frem og så til venstre, hvor vi sætter os om det runde bord i deres mødelokale, som også bruges til fotostudie. Derfor kan man også se et hvidt baggrundsfotosetup, fotolys, og kamera, der er klar til aktion.
Kaffen er hældt på kanden og kanelsneglene står foran til fristelse og nydelse. Imens vi får fyldt kopperne op, spørger jeg dem alle:
”I må være forpustet, for når jeg læser jeres historie og ser jeres udvikling, så er det gået stærkt. Hvordan er det gået til? ”
”Vi er meget impulsive, passionerede og igangsættere”, griner Karina og fortsætter: ”Men faktisk sad vi i et sommerhus på Fanø, min søster og jeg. Pludselig købte vi et hjemmesidedomæne, brainstormede og var i gang med forretningen. Det tog 10 minutter.”
Luise gik i gang med at kontakte leverandører, købe varer ind, indgå aftaler med de rette betalingsbetingelser og byggede samtidig gradvist wepshoppen op. Der blev drevet virksomhed fra starten af. Det gode købmandsskab med et personligt touch var vejen frem. Med en butiksuddannelse i livsrygsækken og god intuition for forretning buldrede søstrene derudad.
”Vi tjekkede Amino for at lære af andre iværksættere, hvordan tog de f.eks. billeder af tøj, hvilke størrelser passede ind i de forskellige IT-systemer og så videre. Vi lærte alt fra scrath med Youtube-instruktionsfilm som hjælp. Photoshop, nyhedsmail og andre lignende funktioner. Vi havde ikke timer nok i døgnet,” fortæller Luise og Karina.
De to søstre kunne ikke følge med i efteråret 2015. Det forstår man godt, når man hører, at de stadig passede deres fuldtidsjobs som socialrådgivere i Middelfart og Fredericia.
De fik derfor følgeskab af deres veninde Maria. Duoen blev til en trio.
Iværksættertrioen har kendt hinanden siden gymnasie- og handelsskoletiden og Maria kom med nye tanker og nyt blod, og ikke mindst to hænder mere til projektet, som søstrene mærkede kunne noget. Maria havde de tekniske evner, som gav MollyogMy et skub i den rigtige retning. De pakkede pakker på livet løs til deres trofaste kundeskare, der steg dag for dag. Luises og Karinas mor, Maybritt styrer lageret, og tager også en god snak med de ansatte. “Hun elsker generelt at tale med mennesker, og så skaber hun altid en ramme, hvor alle har det godt og trives”, fortæller Karina.
Ivrige ildsjæle asfalterer undervejs
Købmandsskabet løber i de tre kvinders blod. Luise og Karinas far har ejet flere Super Best-forretninger og deres mor er selvstændig. Maria har baggrund, som folkeskolelærer, men også i hendes familie trives købmandsskabet og selvstændighedskulturen. De gener bliver nu brugt for fuld hammer.
MollyogMy er nemlig blevet en fast del af deres liv, som de ikke kan undvære. Projektet er fyldt med et væld af muligheder. Derfor er det en kunst for dem at holde fokus og begrænse sig”, fortæller de.
”Vi har haft travlt fra starten. Vi har vel asfalteret undervejs, kan man sige”, fortæller Luise og fortsætter:
”Jeg tror en af vores største styrker er, at der ikke er langt fra idé til handling. Vi får en idé, satser på den og søsætter den. Vi arbejdede f.eks. også med vores eget tøjmærke, fik en systue i Vojens til at lave tøjet og solgte til butikker i Tyskland. Vi reklamerede ikke engang, fortæller Luise og bliver suppleret af Karina: ”Nej, vi havde ikke engang et logo!”
Jeg bliver som skribent også forpustet flere gange undervejs, når jeg hælder lidt kaffe op, er jeg bagefter med mine noter, så derfor stiller jeg endnu et spørgsmål:
Når I nu har så mange ideer, og skal arbejde sammen, hvordan ser det så ud med rollefordeling og arbejdsopgaver?
”Vi er alle generalister, men vi har fundet hinandens styrker undervejs. Luise arbejder f.eks. med økonomi, administration og indkøb. Maria sidder med vareoprettelser, marketing, IT og jeg sidder med de personlige elementer, som en lille tekst, nyhedsbrevsoplæg, som vi så sammen får rettet til, men vi arbejder stadig meget på kryds og tværs,” fortæller Karina.
Undervejs i interviewet nikker de tre ildsjæle gang på gang, når jeg spørger til økonomi, markedsføring og kunder – og selvom de ejer en stor portion ydmyghed, respekt for den danske jantelov og deraf fortæller, at de nogle gange mangler lidt strategi, samt tid til at se på det hele ovenfra, så har de alligevel 100 procent styr på alle detaljerne, for på alle spørgsmål om de tekniske, økonomiske eller personaleorienteret, så har de et svar og gjort deres erfaringer.
Hvad inspirerer jer?
”Vi kan alle godt lide onlineuniversitet. Det er spændende, men også de mange nye markedsføringsmuligheder, hvor vi gør det hele mere personligt og kommunikerer direkte til vores kunder. Trends, mode, bloggere, instagrammere, de forretningsmæssige elementer; køb og salg, avancer og det at arbejde og have det sjovt og brænde for det, vi laver, er inspirerende,” fortæller trioen.
Forretningsplanen har de skåret til undervejs, i samarbejde med bl.a. erhvervsmanden og politikeren Peder Hvejsel, men også den lokale erhvervsorganisation Business Fredericia har hjulpet til. Og den sparring og det netværk er guld værd:
”Peder er god for os. Han følger op på vores løse ender, hjælper os med at sætte mål og rådgiver os godt på ugentlig basis. Han tager os med på virksomhedsbesøg, hvor vi lærer meget af dem, som er længere fremme med f.eks. lagerstyring og IT”, fortæller Luise og fortsætter:
”Stephen og Jesper fra Business Fredericia har hjulpet os med strategi og fået os til at se nye muligheder i det, vi laver. De har også sagt til os, at vi har en tendens til at ansætte for sent. Men de spiller faktisk med på alle vores problemstillinger, deler deres erfaringer fra de virksomheder, de har mødt landet over og kommer med mange gode ideer. Det er berigende og gavner vores forretning,” fortæller Luise.
Hvad er jeres mål så lige nu?
”Lige nu er MollyogMy en børne- og dametøjswebshop. Dametøj er seneste skud på vores stamme, og det har vist sig at være et godt sats. Vi har også fået foretaget en markedsanalyse, som kan sende os mod Norden; Sverige og Norge kunne godt være næste stop. Vi skal også have de helt rigtige brands; dem vores kunder efterspørger. Ja, vi skal være skarpe og klar hele tiden,” fortæller Luise.
Selvom iværksættertrioen føler, at de nogle gange mangler strategi, spørger jeg dem, om det ikke netop er, det at kunne handle hurtigt, være personlige og aldrig kunstige med baggrund i et strategisk tankesæt, der gør MollyogMy og trioen til, det de er. De svarer: ”Jo, det er rigtigt, men det er også vigtigt med god sparring og redskaber, og dem får vi virkelig fra de mennesker, vi omgås. Det er vi taknemmelige for.”
Hvordan finder I ud af, hvad jeres kunder efterspørger?
”Vi bruger naturligvis alle de redskaber, som vi kan komme i nærheden af. Vi samarbejder med eksterne bureauer, der kan give os tal, vi bruger ”Facebook Re-Marketing” (Dynamiske annoncer på Facebook, der automatisk promoverer produkter til personer, som har vist interesse på en website, i en app eller andre steder på internettet. Red.), Google, og så holder vi naturligvis et skarpt øje med de produkter og brands, som vi elsker og tror på”, fortæller Maria og fortsætter:
”Research tager meget tid. Vi har arbejdet med et kundepanel på 50 mennesker, som vi deler vores tanker og ideer med. Vi bruger generelt alt det data, vi kan få fingrene i, men vi skal have mere tid til at arbejde med de data, men efter vores hurtige screeninger, kan vi ofte se, hvilken retning, vi nu skal gå imod”.
Da MarMar-Copenhagen kom i hus
Det rigtige brand kan gøre en kæmpe forskel, når man taler om kroner og øre. Alle tre ejere har deres personlige favoritter, men da de efter halvandet års kærlighedsjagt fik et ja fra brandet ”MarMar Copenhagen”, var glæden og forløsningen gigantisk.
”Vi kæmpede så hårdt for det brand, fordi vi tror, at det kan noget. Det er lækkert, populært og anderledes end meget andet, vi ser på markedet. Og det kan tiltrække kunder. Det er vigtigt for alle forretninger,” fortæller Luise. ”
Hvordan fik I den så med?
”Jeg skrev mails klokken tre om natten,” griner Luise og fortsætter:
”Nej, det er nok sådan, vi er. Vi giver ikke op, men bider os fast, når vi først tror på et brand, så vil vi have det til vores kunder. I dag er noget af det fedeste også, at kendte brands er begyndt at kontakte os. Før opsøgte vi dem alle, men nu er rollerne skiftet. Det vidner om, at vi kan noget.”

Brug af bloggere og ”ambassadører” giver ”kliks” og ordrer
”Influenter” og bloggere er livsvigtige kanaler for MollyogMy, der f.eks. har indgået et samarbejde med bloggeren Daniella Flindt. ”Vi rammer vores kernemålgruppe via bloggerene og ambassadørerne, som vi samarbejder med. Vi gør det samtidig på en måde, hvor bloggere, produkter og kunder smelter sammen i et fælles univers,” fortæller Karina.
Det strategiske fokus på markedsføring, der rammer præcise målgrupper har givet pote. I dag har MollyogMy ansat 15 unge mennesker til at pakke varer. Mange af de ansatte har de tre ejere relationer til, men det meste af 7-9.klasse på Taulov Skole har prøvet kræfter med at pakke og når der ikke kan rekrutteres fra den kilde, tager Luise andre midler i brug:
”Hvis jeg får en god oplevelse i Brugsen, så kan jeg godt spørge de unge mennesker, hvad de hedder og om de har lyst til at lave lidt mere, når de ikke arbejder i Brugsen.”
”Du skal se, når de arbejder. Det er så fedt at følge. Der er fuld knald på musikken, når de står syv mand og pakker. De har det sjovt, for de arbejder sammen med nogen, de kender, det giver en god energi at se på,” fortæller Karina
Hvad er næste step nu?
”Vi skal være Danmarks førende webshop indenfor dame og børnetøj, men også arbejde for at udvikle vores eget tøjbrand, måske åbne et showroom eller to. Jeg har sidst set en mulighed i Viborg,” fortæller Luise og bremses af Maria og Karina. De elsker Luises ideer, men er også lidt forsigtige. Luise fortsætter: ”Vi skal omsætte for et pænt to-cifret millionbeløb indenfor tre år.” Her bliver Luise ikke bremset, det er noget, de alle tror på.
Familie og venner smelter sammen i forretningen
Privat danner Luise par med Jakob, og sammen har de sønnen Joakim på seks år, som i øvrigt har sit eget hjørne med sækkestol på kontoret. Maria danner par med Thomas, og de har Ella på to år. Karina danner par med Kaare. Alle er de med i projektet på den ene eller anden måde. Ferierne går ofte med udvikling, og der går ikke mange timer, før salgstal og kundehenvendelser tjekkes. Venner er der ikke meget tid til, mest når man mødes til større fester eller når de besøger butikken for at handle, men sådan er det, fortæller iværksættertrioen.
Luises og Karinas far kommer tit forbi. Han rydder papkasser op, fejer lidt og spørger til tallene. Deres mænd hjælper med oprette varer, yder IT-support og en onkel på 80 år hænger gardiner op.
De har flere gange haft lyst til at fejre, når de når deres mål og milepæle, men hele tiden opstår der nye ideer, problemstillinger og forretninger, som de skal tage stilling til. ”Vi nøjes desværre med et thumps up, og så arbejder vi videre. Det er blevet en livsstil for os,” fortæller Luise.
Vi går en tur rundt i de 320 m2 store lokaler. Lageret bugner af varer og pakkebordet er godt fyldt – ”Vi skal nok snart leje noget mere af bygningen for at have plads”. Vi går ind på deres kontor, hvor to hæve-sænke-skriveborde står overfor hinanden, men mit fokus går hurtigt på det flotte gamle træskrivebord med mange detaljer, men også Joakims hjørne er en fornøjelse at se. Trioen har det godt, men også travlt, for når deres øjne rammer en skærm eller telefon, så betyder det arbejde.
Jeg når næsten at køre derfra uden den pakke, min egen hustru har bestilt, men heldigvis ved jeg, hvordan man bakker, så jeg løber ind igen, de griner. ”Pakken til Maj-Britt”, siger jeg. ”Den er her. ”Da vi senere åbner pakken med bestillingen ligger der en personlig håndskrevet besked på den ene side og et Peter Plys-citat på den anden og til sidst et tebrev.”