Netop hjemkommet fra ferie, undrer SF´s lokale folketingskandidat Karina Lorentzen sig over udvisningen af somalieren Mohamed Adam Ishaq, og hun har derfor rejst sagen på Christiansborg via SF´s udlændingeordfører Jacob Mark:

– Både Amnesty International og Dansk Flygtningehjælp afviser, at forholdene i Somalia er blevet bedre og at en udvisning af ham er uforsvarlig. Faktisk anklager flygtningehjælpen udlændingestyrelsen for misbrug af deres rapport om forholdene i landet, og den kritik vil jeg have ministeren til at forholde sig til, siger Karina Lorentzen

– Jeg er bange for, at Udlændingestyrelsen er ved at begå en alvorlig fejl her. Og det er da også bemærkelsesværdigt, at udlændingestyrelsen vurderer, at somaliere uden videre kan sendes hjem, når  Støjbergs egne folk ikke forlod lufthavnen af sikkerhedsmæssige årsager, da de for nylig besøgte landet. Hvordan kan vi så sende folk dertil – og så efter 20 års ophold her i landet?     

– Mohamed Adam Ishaq er velintegreret og laver både frivilligt arbejde og får topkarakterer på sin uddannelse. Samtidig har han boet i Danmark i 20 år, men skal nu udvises til Somalia, fordi udlændingestyrelsen mener forholdene der er bedret, slutter Karina Lorentzen.

Spørgsmålene fra SF´s lokale folketingskandidat Karina Lorentzen til Inger Støjberg:

Vil ministeren kommentere på artiklen og Dansk Flygtningehjælps kritik af, at rapporten om Somalia anvendes forkert?

Mener ministeren, at mennesker, som har opholdt sig i Danmark i 20 år, skal hjemsendes på så spinkelt et grundlag?