Michael Krogh startede efter sommerferien Vandreterapeuten op. Det et koncept, som er udbredt særligt i USA og England, og enkelte danske byer som København og Aarhus, men nu forsøger Michael at udbrede det til Fredericia, hvor han blandt andet går en tur på volden med sine klienter.

Den kolde tid er over os, men for en vandreglad type som Michael er det ligemeget. Så længe det ikke er helt mørkt så går han ud med sine klienter. Men hvordan opstår idéen til at starte et firma som Vandreterapeuten? Det hele udspringer sig fra Michaels fuldtidsbeskæftigelse, der er ungkonsulent i Middelfart Kommune.

“Jeg arbejder med folk, der har lidt ondt i sjælen, og igennem det har jeg erfaring med at vandre og så fik jeg idéen til Vandreterapeuten. Jeg tænkte over det med at flytte sig fra a til b, og rent metaforisk kan man flytte sig med terapi. Efter nærmere research kunne jeg se, at det er stort i England og USA, hvor de kalder det walk and talk therapy og man går rundt i forskellige parker,” siger Michael.

Hvor går du hen med dine klienter?

“Det er bare rundt i lokalområdet, eksempelvis på stranden og volden. Jeg har fire-fem ruter, der passer til en times tid. I og med, at jeg vægter diskretion rigtig højt, så er der også mulighed for at gå en tur i Middelfart eller Vejle. Måske føler man ikke, at man kan vende det med de nærmeste, og derfor har jeg muligheden for at køre et neutralt sted hen, hvor man ikke kender nogen,” siger Michael.

Hvordan foregår et forløb ved dig?

“Man har muligheden for en opstartssamtale, hvor det handler om hvad jeg kan hjælpe med. Mine klienter kan have noget, der er behandlingskrævende, og det kan jeg ikke hjælpe med. Vi skal lige spore os ind på hinanden, og det er vigtigt ar mærke om kemien er der, og så vurderer man, om det er noget man vil gå videre med,” forklarer Michael.

Foruden at køre en almindelig terapisession tilbyder Michael også night walk hver mandag klokken 22:00.

“Vi mødes ved Landssoldaten, hvor der kommer alle mulige og synes, at de gerne vil gå en tur med mig. Nogle går og taler sammen, andre har musik i ørene og nogen kommer i grupper og taler i den. Det er op til en selv, hvordan man gør det. Vi går i en time, og så siger vi tak for i aften. Mange bøvler med søvnen, og så er det videnskabeligt bevist, at det hjælper med en gåtur,” siger Michael og fortsætter:

“Det er en anderledes måde at køre terapi på. Der er ikke mange, der tilbyder det. Jeg har her i Danmark kun fundet det i Aarhus og København.”

Hvad er fremtidsplanerne med Vandreterapeuten?

“Det nærliggende svar vil være, at jeg vil leve af det, men som det er nu vil jeg køre det som en sidebeskæftigelse. Jeg er glad for mit arbejde hos Middelfart Kommune, og det giver mig også en fleksibilitet, da jeg selv bestemmer mine arbejdstider hos Kommunen. Det betyder, at jeg kan tage klienter efter aftale,” forklarer Michael og slutter med at komme ind på, hvad han laver i fritiden:

“Jeg har stor interesse for sport, og har selv tidligere spillet håndbold. Nu spiller min søn, og så er jeg med til træningerne og kører i weekenden til kamp. Når de lokale helte løber på banen, så ser vi også dem, især nu efter de er kommet i Ligaen. Ellers bruger jeg tiden med venner og familie,” slutter Michael.

Læs mere om Vandreterapeuten ved at klikke her.

http://bit.ly/lolalecture

Skriv en kommentar