Maiken “Dutte” Rasmussen Peters er ansat hos Molly og My, men bag personen er der en livsfortælling om en ung Maiken, der ville være frisør og har rejst til Israel. Drømmen om at blive frisør blev opfyldt, men nu er hun i en helt anden branche. Læs og se fortællingen om Maiken her.

Maiken er efterhånden blevet et kendt ansigt. Hun figurer på Molly og Mys Instagram-profil, som har over 72.000 følgere, men hvem er personen bag? I vores serie “Max Karakter” har vi besøgt hende i privaten, hvor hun lagde ud med at fortælle om skolegangen, som startede på Lyng Skole.

– Jeg voksede op i Snoghøj, og gik på skolen indtil 6. klasse. Der var gulvtæppe på, så man måtte ikke have sko på og det var derfor en rigtig hyggeskole. Vi havde den samme lærer fra børnehaveklasse til 6. klasse. Jeg er ordblind, så der gik mange timer med at drømme og kigge ud af vinduet, jeg sad i min egen verden, men uden at forstyrre, siger Maiken.

Efter 6. klasse flyttede Maiken og familien ind til byen. Det betød samtidig, at hun startede på Egumvejens Skole.

– Jeg var en vild pige, så det passede mig så fint at komme fra landet, som det var dengang med marker i Snoghøj. Jeg har en storesøster så det var dejligt at komme ind og give den gas, siger Maiken.

Efter endt folkeskole var planen klar for Maiken. Hun ville være frisør, men inden en kompliceret vej til det blev startet tog hun et år på efterskole, da hun var blevet skoletræt.

– Jeg vidste jeg skulle være frisør og fik en læreplads i Odense som 16-årig, men det var for tidligt at flytte, så jeg blev i Middelfart og blev uddannet social- og sundhedshjælper og så arbejdede jeg røven ud af bukserne på et plejehjem. Jeg havde sparet en masse penge sammen og rejste til Israel, siger Maiken og fortæller, hvorfor valget faldt på netop Israel:

– Det havde jeg en drøm om. Min far, mor, og søster har rejst meget, så jeg glædede mig til at selv at rejse, og min søster havde været der, hvor jeg besøgte hende, så jeg vidste hvad jeg skulle, siger hun.

Maiken søster var på en såkaldt Kibbutz, og det samme kom Maiken til, men hvad er det? Det spurgte vi Maiken om.

– En Kibbutz er et lige samfund, hvor alle har arbejde og opgaver, som man løfter i flok. Nogen passer haven, nogen laver mad og nogen stryger, som jeg, og nogen er plejer. Man får det hele til at fungere i det samfund, siger Maiken og fortæller, hvad hun lærte med et smil:

– Jeg lærte at drikke vodka til en ti’er. Det gjorde vi tit, og vi blandede ikke noget i. Der var unge fra hele verden, der lavede et frivilligt stykke arbejde i Kibbutzen, og det var typisk det, som de andre ikke ville

Rejsen i Israel sluttede brat for Maiken. Der opstod krig, og så var det med at komme hjem til Danmark i en fart.

– Da jeg kom hjem fik jeg min egen lejlighed og en læreplads som frisør i Fredericia- Det var som jeg havde drømt om. Jeg var 21 år og kom til et voksent liv. Når de andre gik på Hollywood fredag eftermiddag, så var jeg på arbejde, men jeg elskede det, siger Maiken, der endte med at åbne en salon sammen med Brian Løkkegaard:

– Brian var bedste venner med min kæreste Michael og kom og spurgte om jeg ikke ville åbne en salon. Den hed Garn og der var nærmest fredagsbarstemning og smæk på hele tiden.

Maiken begyndte med tiden at få ondt i håndleddene, og det gjorde, at hun måske skulle se sig om efter et brancheskifte.

– For det første, når man er frisør og får børn, så er arbejdstider svært at få til at hænge sammen og jeg fik ondt i håndleddene. Det var svært at acceptere, når det er noget jeg elsker. Jeg startede som selvstændig, fordi jeg ville nå at have min egen salon. Jeg tænkte, at hvis jeg havde min egen, så kunne jeg tage lidt fridage og slappe af, når man selv bestemmer, men det blev svært pga. travlhed og så blev det ikke til mange fridage, siger Maiken, som efterfølgende foretog et karriereskifte:

Jeg fik arbejde i en børnehave, hvor jeg var glad. Jeg tænkte derfor på at blive pædagog, men når jeg er ordblind, og man skal have dansk på A-niveau for at komme på seminariet, så blev det ved tanken. Det ville blive en lang og sej kamp, når jeg var 39 år på det tidspunkt, siger Maiken og fortsætter:

– Pludselig så jeg et jobopslag hos Molly og My som livemedarbejder, hvor man skulle vise lækkert tøj frem. Jeg vidste, at det bare var mig, og jeg kendte dem, da jeg har klippet dem mange gange før. De skrev heldigvis til mig, at det var mig der skulle have jobbet.

Privat har Maiken tre børn, og i 2019 blev hun gift igen. Uanset, hvad der er sket i hendes liv, så er hun altid vendt tilbage til Fredericia, og det er der en særlig grund til.

– Jeg har gerne ville ud at rejse, men jeg har aldrig haft lyst til at flytte væk herfra, da der er trygt og godt, og jeg elsker man kender hinanden. Alt det mange flytter fra, holder jeg allermest af. Her holder man fandme sammen, siger Maiken, der mest er kendt som “Dutte”:

– Det har jeg altid heddet. Min mor og moster kaldte mig det som lille, og så sang de det. Da jeg blev ældre, hørte mine venner, at de kaldte mig det, og så har det hængt væk. Mange tror, at det er mit rigtige navn.

Maiken trives med sit arbejde hos Molly og My, og kan se sig selv i det job i mange år. Drømmen er, at hun bliver ejer af et sommerhus i skoven, hvor man er væk fra alle mennesker.

– Det skal være sådan, at man kan høre fuglene synge og høre skovens hemmeligheder, slutter Maiken “Dutte” Rasmussen Peters.