Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat Det Konservative Folkeparti, kv21

Vi har stadig til gode at se og høre tydelige tegn på, at der er politisk vilje til en kulturændring. Og den seneste afsløring om den interne afdækning, som alligevel ikke var blåstemplet, den manglende åbenhed omkring ansættelse af ny kommunaldirektør og uacceptable indlæg i medierne om personsager bekræfter kun yderligere, at der ikke er taget livtag med den usunde politiske kultur.

Har vi brug for en gennemgribende ændring af den politiske kultur? Ja i den grad. Vi savner politikere som insisterer, som reagerer og som sætter dagsorden og retning for en kulturændring af det politiske niveau.

Intet parti er fejlfrit, men vi fejler politisk, når vi ikke udviser god dømmekraft. En dømmekraft der viser, at vi forstår, hvornår åbenhed betyder noget, hvornår personsager er uvedkommende, og hvordan vi får ryddet op og fulgt op på diverse undersøgelser, så det reelt baner vejen for et bedre Fredericia. En seriøs oprydning gennemføres kun, hvis man også forholder sig til en gennemgående kulturændring, og den kulturændring starter hos os som politikere. Hver og en uden undtagelse.

En ændring hvor vi går fra at gå i flyverskjul til at være åbne og selvkritiske, en ændring hvor vi går fra sammenspiste ansættelser i forvaltningen til at ansætte embedsmænd som er politisk uafhængige, en ændring hvor vi går fra et uacceptabelt og uprofessionelt fokus på personsager til et fokus på politik og retssikkerhed samt ændringer, hvor vi går fra at vaske hænder for egen vindings skyld til at være politisk til stede for alle borgere, erhvervsliv og medarbejdere. En ændring, hvor det er tydeligt for Fredericias borgere, virksomheder og medarbejdere i forvaltningen, at vi er til for dem og ikke os selv.

Den politiske vilje til opgør med den nuværende kultur er helt afgørende, hvis vi skal ændre noget for alvor, så det både kommer borgere, erhvervsliv og Fredericias omdømme til gavn.

Med Konservatives ambitioner på Fredericias vegne, er det helt afgørende at få taget hul på en omfattende politisk kulturændring. Den politiske debat skal handle om borgernes hverdag fra by til opland, vilkår for erhvervslivet, medarbejdernes arbejdsmiljø og så den politiske kultur. Og vi må erkende, at resultaterne ikke bliver bedre end den politiske kultur.

Hos Det Konservative hold er der derfor også stor vilje til en ændring af den politiske kultur. Vi ved, at kulturændringer tager tid, men det vigtigste er, at vi begynder at se nogle små tegn på en oprigtig vilje til at gennemføre en kulturændring.

1 KOMMENTAR

  1. Nej, jeg tror ikke på at der mangler vilje….der hvor problemet ligger, er at det siddende byråd ikke evner at se hvor problemet ligger, og at det i høj grad ligger hos dem selv….desværre

Skriv en kommentar