Alliance Française i Fredericia inviterer til fejring af den franske nationaldag med manér!
”Le jour de la Bastille” – altså Bastilledagen – fejres nemlig traditionen tro på Reformert Skole i Dronningensgade 87  fredag d. 14. juli.

Det sker kl. 14-17 – og alle er velkomne til at deltage.

Det er i år fjerde gang, at foreningen fejrer den franske nationaldag. ”Vi har ganske vist ikke jagerfly, der spreder blå, hvide og røde farver på himlen (ligesom på Boulevard des Champs-Èlysées i Paris). Til gengæld har vi masser af hygge – og alle er velkomne”, fortæller formand Britta Nordly i en pressemeddelelse.

Faste programpunkter er afsyngning af Marseillaisen (den franske nationalsang) – med Erik A. Andersen på harmonika. Endvidere har foreningen et sangblad med flere andre franske sange, der kan synges efter behov – igen med harmonika. ”Hvis ikke man kan følge med i teksten, er nynnen absolut også tilladt”, lover Britta.

Dagen vil i år byde på et indslag med Eilif og Rita Mathiesen, som også er medlemmer af Fredericia Stenklub, og som i mange år har rejst til Frankrig – på jagt efter forsteninger.

Endvidere vil journalist, Thomas Kvist Christiansen, komme og fortælle lidt om filmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” og om, hvordan det er gået, siden filmen kom ud i biograferne i Danmark, hvordan man kan støtte projektet m.m.

Undervejs kommer der musikalske indslag – og man kan løbende styrke sig på franske specialiteter – efterfulgt af kaffe/te.

Dagen afsluttes med pétanquespil, hvis vejret tillader det. Pladsen med grus foran indgangen til Reformert Skole er meget velegnet.”I det hele taget er Reformert Skole (og selvfølgelig også kirken) nok det nærmeste, vi kommer på Frankrig i Fredericia, da der jo gennem en årrække indvandrede en større flok huguenotter fra Frankrig til Fredericia engang. Flere af deres efterkommere bor i dag i byen og er netop reformerte”, udtaler Britta Nordly.

– Alle er hjerteligt velkomne. Der vil blive talt en del fransk – men ikke mere, end at de fleste kan følge med, slutter Britta Nordly.

Entré medlemmer 60 kr./ ikke-medlemmer 100 kr