”Er der en rød tråd fra reformationen, som Martin Luther startede den for nøjagtig 500 år siden, og til nutidens demokrati”? Det kan du blive klogere på, hvis du besøger Fredericia Rådhus, onsdag den 30. august kl. 15.30 – 17.30, hvor sognepræst Lars Seeberg samt repræsentanter fra Ungebyrådet og Demokrati- og Borgerudvalget giver deres bud. Afslutningsvis bydes der på lagkage kl. ca. 17.00.

Arrangementet sker som led i Trekantområdets Festuge og Fredericias Kulturnat, men også som en naturlig og inddragende måde at sætte fokus på, at det i år er 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed, der blev startskuddet til reformationen.

Arrangementet på rådhuset indledes med et oplæg i byrådssalen ved Sognepræst Lars Seeberg fra Taulov Kirke, der fortæller om ’Luther, fra reformen til nutidens demokrati’ – og spørger, om der er en rød tråd?

Reformationen og nutidens demokrati

Efter oplæg og inspiration følges alle ud i rådhusets mellemgang, hvor Fredericias Ungebyråd står klar til at følge op med nogle forudsætninger for nutidens demokrati: Bogtrykkerkunsten, Juni-Grundloven af 1849 samt andels- og højskolebevægelsen

Slutteligt kommer deltagerene ud i forhallen, hvor repræsentanter for Demokrati- og Borgerudvalget står klar til debat. Her kan du møde: Christian Jørgensen(V), Steen Wrist Ørts(S), Kurt Halling(O) og Marianne Thomsen(F). Til dette møde er udarbejdet nogle spørgekort med udgangspunkt i nutidens demokrati, som deltagerne kan tage med til politikerne og få en snak om.

”Vi håber, at rigtig mange borgere – i alle aldre – har lyst til at tilbringe et par timer sammen med os, der inviterer til debat, så vi sammen kan markere og diskutere reformationen og den betydning, vi hver især oplever, at den har for det samfund, vi har i dag”, udtaler Marianne Thomsen.