I hele juli måned har Louis Nielsen i Fredericia sammen med landets øvrige Louis Nielsen-butikker indsamlet i alt 25.000 kroner til Ungdommens Røde Kors. Hver butik har doneret en krone for hver synstest med sundhedstjek, de har foretaget i juli måned.

Chefoptiker Michael Biegala er glad for at kunne støtte Ungdommens Røde Kors gode arbejde og synes, det er fantastisk at være med til at give børn, der virkelig trænger til det, en uforglemmelig ferieuge og en oplevelse for livet.

– Med donationen på 25.000 kr. bidrager Louis Nielsen i Fredericia til vores arbejde med at skabe ferielejre for børn og unge, som ellers ikke kommer af sted på sommerferie. Ferielejr betyder rigtig meget for børnene og de unge. Her er de en del af et godt fællesskab, de føler sig ikke udenfor, og så har de også gode historier at fortælle til klassekammeraterne, når skolen begynder igen, siger Lise Munksgaard, som er ferielejrkonsulent hos Ungdommens Røde Kors.

Støtten fra Louis Nielsen går til at skabe de fysiske rammer om ferielejrene som for eksempel indkøb, leje af lokaler og billetter til oplevelser. Det er frivillige, hvoraf nogle har været med i næsten 30 år, der skaber lejrenes magiske indhold. Ungerne får skulderklap, sjove oplevelser og nye venner, som giver minder for livet.

Hvert år sender Ungdommens Røde Kors 1400 børn og unge mellem syv og 17 år på 22 ferielejre fordelt over hele Danmark – og to i Sverige.

Ugen er fyldt med fælles aktiviteter og nye venskaber på tværs af alder og geografi. Børnene får nogle oplevelser, som de tager med sig hjem og med videre ind i voksenlivet. En uges ferielejr præger børnenes liv i en retning, der giver dem håb og tro på sig selv.

– Jeg var lidt bange for, at jeg ville få hjemve, men så fik jeg nye venner og blev rigtig glad for at være her. Det endte med, at jeg slet ikke ville hjem igen, fortæller ferielejrbarnet Klara på 11 år.