Den lidt hårdere rockmusik stortrives i Fredericias kulturliv. Det kan man forvisse sig om, når arrangementet Fredericia Rock løber af stabelen fredag den 29. august. På plakaten står de tre bands Littlefish, Triggerbone og Drawn Asunder.

– Det tekniske niveau er generelt højt i det fredericianske musikliv – ikke mindst, når det gælder de bands, der spiller lidt hårdere rock. Derfor vil vi gerne præsentere tre navne, der virkelig har noget at byde på, siger Helle Lillethorup. Hun er daglig leder i Det Bruunske Pakhus, som arrangerer Fredericia Rock sammen med Fredericia Kommune.
Koncertstedet bliver Landsoldatpladsen, som ligger tæt på pakhuset i Kirkestræde.

– Lokaliteten er jo indbegrebet af Fredericia, og det er derfor helt oplagt at præsentere lokal musik her, siger Helle Lillethorup.

Fredericia Rock åbnes kl. 18 af bandet Drawn Asunder, som spiller hardrock og melodisk metal. Gruppen er inspireret af bands Metallica, Avenged Sevenfold og Bullet For My Valentine, og har især hentet sin erfaring i musikkonkurrencer, bl.a. Quasar Rock i Fredericia og Emergenza i Odense, hvor Drawn Asunder som det eneste rock-/metalband nåede frem til regionsfinalen. Om kort tid indleder bandet desuden indspilningen af en EP.
Senere overtages scenen af Triggerbone, som allerede har sendt sin første EP, ”Tearing Down the Outhose”, på gaden.

Bandet har haft et koncertmæssigt travlt forår, og mange har således allerede stiftet bekendtskab med gruppens musik, der henter inspiration fra navne som Black Stone Cherry, Mötorhead, Velvet Revolver, Turbonegro, Guns’n’Roses og D.A.D.

Både Triggerbone og Drawn Asunder har i øvrigt modtaget både støtte og opbakning fra Mobile Music. Det er et samarbejdsudvalg, der er etableret mellem spillestederne Det Bruunske Pakhus, Godset i Kolding og Bygningen i Vejle.

Arrangementet afsluttes af Littlefish, som i april udgav debutalbummet ”The Gordian Knot”. Gruppen spiller potent og meget melodiøs guitarrock, og selvom det kan lyde som en kliché at beskrive vejen til den første plade som lang og trang, er der i Littlefish’ tilfælde nærmest tale om en underdrivelse. Bandet har nemlig eksisteret siden 1994, men reaktionerne på pladen og ikke mindst fremmødet på udgivelsesdagen, hvor Det Bruunske Pakhus var fyldt til absolut sidste plads, synes at bevise, at ”The Gordian Knot” har været ventetiden værd.

Der er gratis adgang til koncerten den 29. august.

– Vi håber, at fredericianerne vil bakke op om Fredericia Rock, og hvem ved – måske kan det blive begyndelsen til en ny tradition i byens kulturliv, siger Helle Lillethorup.

Fredericia Rock er en del af den kulturfestival, som Fredericia Kommune holder i samarbejde med Trekantområdet Danmark i uge 35, og når Littlefish, Triggerbone og Drawn Asunder går på scenen den 29. august, sker det som en del af kommunens kulturnat.