Med flere elever tilbage på de danske skoler, er der brug for afstandsmærker til skolernes fællesarealer. Derfor åbner dagligvarekæden Lidl atter deres site holdafstandiskolen.dk, hvor alle landets skoler fra i dag kan bestille gratis afstandsmærker til gulve og hygiejneklistermærker.

Efterhånden som de danske skoleelever begynder at vende tilbage til undervisning i fysiske rammer, skal skolerne atter sørge for, at det er nemt at holde afstand på fællesarealerne. Derfor har dagligvarekæden Lidl nu sat gang i produktionen af afstandsmærker til gulve. Mærker, der fra i dag frit kan bestilles af alle landets skoler – folkeskoler såvel som fri- og privatskoler.

Initiativet kommer efter, at kæden sidste forår gav mere end 25.000 afstandsmærker til 200 danske skoler. Dem er der nu efterspørgsel på igen, og det har man lyttet til hos dagligvarekæden:

– Der viste sig at være en overvældende interesse fra skoler i hele landet, og nu da genåbningen af skolerne er i gang, er der atter behov for at vi giver en hjælpende hånd, dér hvor vi kan. Vi er glade for at kunne stille simple men effektive værktøjer til rådighed, siger Dirk Fust, administrerende direktør i Lidl.

Lidl får trykt afstandsmærkerne hos deres lokale Kolding-trykkeri Inprint, som også hjælper med kædens mange andre tryksager. I denne omgang vil skolerne foruden afstandsmærker også få klistermærker til at sætte op på skolen, der skal minde eleverne om at vaske hænder og spritte af.

Et sæt mærker med 25 afstandsmærker til gulv og 2×10 klistermærker til at sætte op på spritdispensere eller toiletter kan bestilles via holdafstandiskolen.dk. Der er et sæt til hver skole.