Det er under al kritik, hvorledes mere end 120 borgere i Fredericia venter på en samtale med en visitator, og tirsdag kunne vi læse historien om Svend på 70 år, der hele livet har arbejdet hårdt, betalt sin skat og nu stilles i en meget lang kø – med følgende svar ”der er ingen tidshorisont på, hvornår du kan få en samtale” – trods Svend har søgt om dette siden april, og gentagende gange har rettet henvendelse til Fredericia Kommune, er dette hvad han står tilbage med. Det er simpelthen for dårligt, og det må og skal vi aldrig byde vores medborgere.

Henning Due Lorentzen forsvarer sig med, at medarbejderne arbejder r…. ud af bukserne, ja selvfølgelig gør de det, og dem skylder vi en stor tak – men på hvilket grundlag arbejder de, og under hvilken politisk ledelse – ja, dette er nok langt mere centralt end blot at forsvare sig, og derved bruge medarbejderne som et værn i mod manglende politisk overblik. Hvorfor ikke bare ligge sig fladt ned og beklage, men nej, det tager ikke udvalgsformanden på sengen, at der er ventetid i Fredericia Kommunes plejeafdeling, så folk står i kø til en afklarende samtale om ja eller nej til praktisk bistand, men hvorfor så sætte det på dagsorden på først kommende møde i udvalget – der er vel styr på det…

Tak til lederen af visitationen Hanne Rasmussen for at melde så befriende ærligt ud – det er så tydeligt, at hun og hendes mange kollegaer er dybt frustrerede – og tydeligt mangler et politisk lederskab. Enhver kan se, dette ikke er noget, der lige er opstået, og når borgere har ventet siden februar måned, så kan det ikke bortforklares med at folk holder ferie og IT problemer alene.

I alt for mange sager har vi hørt hvordan folk i Fredericia kæmper mod systemet og rigtig mange i vores dejlige by har brug for hjælp. Det er på tide at tage et endeligt opgør med denne manglende empati og medmenneskelighed. Netop derfor er der brug for en ny og mere medmenneskelig politisk kurs, dette vil vi med garanti få hvis vi vælger en borgerlig Borgmester i Peder Tind, og I Venstre berører det os dybt hvorledes Svend og mange andre taber – det skal vi gøre noget ved!

Byrådskandidat og regionskandidat for Venstre

Børge Larsen
Golfvænget 23
7000 Fredericia