Alle de dejlige unger er netop startet i skolen igen i Kolding Kommune. Og her er langt de fleste vendt tilbage til en hverdag med lunkne madpakker, for det hører til sjældenhederne, at klasseværelset er udrustet med et køleskab.

Det vil vi i SF gerne lave om. Derfor har vi bedt forvaltningen regne på, hvad det koster at sikre ungerne køling af deres mad. Jeg undrer mig over, at der er regler for, at en buffet maksimalt må stå fremme tre timer, mens der ingen regler er, der beskytter ungerne. Mon ikke de fleste af os synes, det ikke er videre lækkert med en madpakke, der sveder i sommervarmen i skoletasken.

Udover at køling er et spørgsmål om hygiejne og bakterievækst, så er det også af betydning for ungernes lyst til at spise. Energi til dagen er jo essentielt for unger, der skal lære og lege. Nogle har fundet løsninger med køleelementer og frossen vand, men i min optik bør et køleskab være et standardelement i klasseværelset, ligesom borde og stole er det. På en voksenarbejdsplads ville man ikke drømme om ikke at stille køling til rådighed, og det er svært at finde argumenter for, hvorfor vores børn skal være ringere stillet.

Ja, et køleskab skal også gøres rent og det bruger strøm, men det må vi finde løsninger på. Vi håber, at resten af byrådet er enige i det, når kommunens budget skal forhandles. Her går vi efter penge ti køleskabe.

Af spidskandidat for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding.