Hvor er det bare fantastisk når andre partier tager ens ideer til sig og gør dem til deres egne og tager ejerskab på dem. Det betyder forhåbentligt, at vi er et skridt nærmere på at få ideen ført ud i praksis.

Jeg blev derfor rigtig glad, da jeg på grundlovsmødet i mandags hørte, at Marianne Thomsen fra SF har fremlagt et forslag om at indføre borgerdrevne beslutningsforslag i Fredericia. En ide jeg også fremkom med i et læserbrev i Fredericia Avisen den 22. maj og et forslag som jeg kan se SF annoncerede med de ville bringe på banen i flere kommuner i deres taler på de forskellige grundlovsarrangementer. Dejligt, at I har taget Alternativets ide til Jer.

Nu vi er i gang skal vi så ikke gå et skridt videre? Vi kan vel ikke få for meget borgerinddragelse?

I Alternativet har vi noget vi kalder POLA. En POLA er kort fortalt et politisk laboratorium, hvor alle mulige interessenter kan være med til at skrive politik, lave politiske forslag.

Ideen med et politisk laboratorium skal vi efter min mening overføre til kommunal politik i Fredericia – Det er borgerinddragelse så det batter.

Hvorfor arrangerer vi ikke et politisk laboratorium på tværs af de politiske partier, hvor vi inviterer alle de Fredericianere, der kunne have lyst til at lave politik til at deltage og hvor vi samtidig inviterer diverse eksperter så vi alle får større viden om det pågældende område, der er fokuspunktet for det politiske laboratorium.

Målet er, at dagen ender op med et politisk skriv som alle kan støtte op omkring og som efter Byrådet har truffet beslutning herom kan være den førte politik i Fredericia Kommune. En som Fredericianerne har været med til at skrive.

Har Byrådet mod til at lade Fredericianerne skabe lokalpolitik sammen med politikerne? Har Byrådet mod til at gå skridtet videre når det handler om borgerinddragelse i de politiske processer?

Søren Haastrup
Byrådskandidat
Alternativet Fredericia