Både i fjernsynet og på facebook, har man kunnet se hjerteskærende filmklip, med en ældre dement dame, der bl.a. på en rasteplads forklarer forbipasserende, at hun er blevet væk fra sin mor og far. Kun ganske få hjælper hende. Ikke af ond vilje, men de ved ikke hvad de skal gøre.

Klippene illustrere meget tydeligt, at der er brug for meget mere viden om demens. Alzheimerforeningen har taget et rigtig godt initiativ der hedder ”Demensven”. På deres hjemmeside kan man melde sig. Det koster ikke noget og det forpligter ikke til andet end at modtage information om demens. Alzheimer foreningen sender mail med god og nytte viden om emnet og med posten får man et lille hjerte, med teksten ”Demensven”, som man kan sætte på tøjet og signalere opbakning til udbredelse af viden.

Der bliver stadig flere demente. Demens er meget alvorligt både for den der rammes, men så sandelig også for de pårørende. Man kan hjælpe på mange måder. Én af de måder der ikke kræver så meget, er at blive oplyst, så man bedre forstår de ramtes situation. Jeg kan varmt anbefale via Alzheimerforeningen, at blive Demensven.

Søren Rasmussen
Formand for Seniorudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding