Det var veloplagte og glade kandidater fra Venstre, der lørdag ønskede borgerne i Fredericia en god sommer, mens de meldte sig klar til kommunalvalget i november.

Forhenværende borgmester, Kenny Bruun Olsen, var glad for de mange samtaler med fredericianerne, der havde søgt ind til centrum i det gode sommervejr. Også Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet var på gaden, så der var masser af politisk stemning i luften.

– Det er hyggeligt, og vejret er med os. Vi møder mange venlige mennesker, og jeg synes der er en stemning, hvor folk vil have forandring. Mange siger, at nu er der bare valgkamp igen. Men sådan er demokratiet, og for mig er det en fantastisk ting. Men mange er positive, og folk har noget på hjertet. Så man kan godt sige, der er lidt folkemøde over gågaden i dag, sagde Kenny Bruun Olsen med et smil.

Også de andre kandidater fra Venstre havde travlt med at dele ud. Man har netop fået trykt en masse kort, hvor man klart melder ud, at Venstre ønsker en ny og åben kurs for Fredericia. Under sloganet “et menneskeligt Fredericia i vækst”, slår man fast, at Venstre ønsker mere åbenhed og demokrati. Blandt andet vil man indføre spørgetid ved byrådsmøderne, genindføre borgerpanelet, oprette flere lokalråd og igangsætte en borgerindragende proces for “Vision 2025”.

Det er emner og visioner, der fylder meget for Venstre og Kenny Bruun Olesn, der er meget optaget af bosætningsproblematikken. Han forudser, at det bliver en lang valgkamp, men at der også er noget på spil:

– Vi føler, at vi står stærkere end nogensinde. Samtidig er er samlet i partiet, og vi kan se fremad. Vi er mere end klar til at tage ansvaret for Fredericia, slår Olsen fast.

Det er Pernelle Jensen enig med sin partifælle i:

– Ja, vi er klar til at få magten, slår hun fast.

Hun oplever at folk er åbne for dialogen med Venstre, og at det er godt for partiet at være ude og vise flaget. Selvom det er meget tidligt i valgkampen, ser hun sagerne som startede i november, som et stort emne i valget:

– Vi kommer her i dag med budskaber om, at vi vil have åbenhed og mere demokrati. Det er en mærkesag for os. Og det tror jeg, at borgerne også vil være fokuserede på. Samtidig har vi talt om bosætning siden budgetforhandlingerne, fordi det er vigtigt for Fredericia.

Skriv en kommentar