Gågaden var fuld af borgere, der fik glæde af solen og sommerstemningen, mens Dansk Folkeparti stod klar til at snakke med dem alle. Humøret var højt og kandidaterne fulde af optimisme.

Spidskandidaten for Dansk Folkeparti, viceborgmester Susanne Eilersen, er klar over at valgkampen for alvor går i gang efter sommerferien. Men på gågaden i Fredericia havde hun og de andre kandidater sat telt op, serveret kaffe og gjort sig klar til at dele valgmateriale ud.

– De politiske budskaber til kommunalvalget i 2021 starter vi op med i august, når vores program er endeligt færdig. Inden da vil vi gerne møde vælgerne og snakke om Fredericia, så det er helt oplagt for os at være her i dag, før sommerferien, sagde Susanne Eilersen.

Eilersen vil fortælle vælgerne, at Dansk Folkeparti endnu er her, og at man kæmper sammen for Fredericia. Også Lasse Holmqvist var kampklar, og han fandt mange spændende samtaler på gaden:

– Folk er meget imødekommende og glæder sig til valget. Nu skal der være en ny linje i Fredericia, og jeg oplever energien. Jeg går meget ind for, at de studerende i Fredericia skal have en check, når de består deres eksaminer, og borgerne skal have mere ud af det. Man skal have 150 kroner i tilskud, hvis man er interesseret i foreningslivet og idrætten, sagde Lasse Holmqvist.

Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti var i godt humør (Foto: AVISEN)

Inger Nielsen, der har haft en meget hektisk valgperiode med løbende kritik af forvaltningen, var glad for at det var godt vejr.

– Vi er her for at blive set, og så skal borgerne kunne tale med os. Det vil de også enormt gerne. Lige fra parkingsregler til kritik af at byrådspolitikere ikke holder, hvad de lover, sagde Inger Nielsen.

Bente Rasmussen der interesserer sig meget for de ældre, havde travlt med at servere kaffe og snakke om hendes mærkesag. Også hun oplevede stor interesse og aktivitet:

– Jeg har med min baggrund fingeren på pulsen indenfor ældreplejen og ved hvad der rører sig der, så det er noget af det, jeg går særlig højt op i at tale med borgerne om. Det er rigtig dejligt at være her. Der er mange mennesker, folk er glade og vi får ønsket fredericianerne en god sommerferie, sagde Bente Rasmussen.

Efter dagens sommerferie optakt vil Dansk Folkeparti bruge sommeren på at finpudse deres valgprogram, og så melder de sig ellers klar til kommunalvalget i november.

Skriv en kommentar