Det er blot et par måneder siden, at man i en række medier i Trekantområdet kunne læse om, at datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle længe havde stået i den ejendommelige situation, at alt for få søgte ind, selvom uddannelsen er noget nær den direkte vej til et sikkert job og en god løn.

Men nu lader det til, at kurven er vendt.

Datamatikeruddannelsen i Vejle kan i forbindelse med vinteroptaget af nye studerende konstatere den største fremgang nogensinde. Fra 20 ansøgere sidste år til 32 i år – eller med andre ord en fremgang på 60 procent.

– Det er en utrolig glædelig udvikling. I flere år har vi undret os over, hvorfor det har været så svært at lokke nye studerende til. Ikke mindst fordi vi i Trekantområdet har rigtig mange virksomheder, som skriger efter flere studerende. Noget tyder på, at mediernes dækning af denne historie i sig selv har været en øjenåbner for nye studerende, siger Jørn Vesterdal, uddannelseschef for Erhvervsakademiet Lillebælts datamatikeruddannelse.

 

Virksomheder skal hjælpe 

Men uddannelseschefen er samtidig ikke blind for, at der skal mere til for at bygge videre på den nye positive udvikling. En idé kan være at skæve til Fyn, hvor Erhvervsakademiet Lillebælt også har en datamatikeruddannelse.

Her han man netop igangsat et projekt i samarbejde med en række fynske it-virksomheder, organiseret i foreningen ”Technology Denmark”. Foreningen tilbyder de bedste talenter på datamatikeruddannelsen studiejob, mentorforløb, udenlandsophold og jobgaranti. Jørn Vesterdal ser gerne, at noget tilsvarende på sigt skydes i gang i Trekantområdet.

– Ingen tvivl om, at vi fortsat skal se på, hvordan vi kan skabe positiv opmærksomhed om datamatikeruddannelsen. Et endnu tættere samspil med såvel it-branchen som lokale it-virksomheder kan bidrage til at løfte uddannelsens generelle niveau og derved gøre uddannelsen til datamatiker endnu mere attraktiv, siger Jørn Vesterdal.