Som optakt til og som en del af Trekantområdets Festuge i uge 35, får Middelfart besøg af tre sejlende skulpturer: Life-boats. Skibene, som er lavet af den norskfødte billedkunstner, Marit Benthe Norheim, symboliserer tre faser i et kvindeliv og er navngivet: Længsel, Liv og Minder. Life-boats lægger til i Gl. Havn i Middelfart onsdag den 21. juni kl. 12.30 hvor skolebørn vil byde dem velkommen fra kajen med flag. Bådene vil ligge i havnen til og med den 24. juni.

Kom om bord
Mens bådene er i Middelfart kan man stige om bord og opleve skibene og de udsmykninger, musik og fortællinger, som bådene bringer med på rejsen. Man kommer tæt på 18 livsfortællinger fra kvinder over 70 år, med rødder i 27 forskellige lande. Har man et ønske til fremtiden kan man skrive det ned og lægge det i et perlemorsskrin om bord på skibet ‘Længsel’. Skrinet er forseglet og vil aldrig blive åbnet igen.

I følgende tidsrum afholdes der ‘åben båd’, hvor man kan komme om bord og opleve de tre “kvinder” på tæt hold:

Onsdag den 21. kl. 13-18 (kl.13-14 er forbeholdt skoleklasser)
Torsdag den 22. kl. 14-20
Fredag den 23. kl. 14-20
Lørdag den 24. kl. 10-16

Café med kunstneren bag
Vil du vide mere og møde kunstneren bag, er der foredrag på KulturØen torsdag d. 22. juni, kl.16-17 i Oasen på 1.sal. Mød Marit Benthe Norheim og hør hende fortælle om projektet og tankerne bag.

Bådenes baggrund
Life-boats indgår som en del Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og er med til at understøtte kulturhovedstadens grundtanke: at skabe møde mellem mennesker gennem kultur. Projektet er også støttet af Trekantområdets Festuge.